Κινητοποιήσεις για το επικείμενο Νομοσχέδιο Αναμόρφωσης του Δικαστικού Χάρτη [ΑΠ90/2024]

Το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ αποφάσισε τη συνέχιση των δράσεων που εξαγγέλθηκαν με την με αριθμό 76/19-2-2024 ανακοίνωση, ως εξής: Α) Δίωρες Διακοπές Εργασιών σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, καθημερινά από 09:00 π.μ. -11:00 π.μ. κατά τις ημερομηνίες: Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 και Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024...

Δελτίο Τύπου

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, ενόψει του Νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της Χώρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά την διακοπή εργασιών 09:00-11:00 συμβολικό κλείσιμο των δικαστικών υπηρεσιών.

Δελτίο Τύπου

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, ενόψει του Νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της Χώρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετράωρη Στάση Εργασίας σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, από 11:00-15:00 (λήξη του ωραρίου) και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ και Πρωτοβάθμιων Συλλόγων.

Στήριξη των κινητοποιήσεων των δικαστικών υπάλληλων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., λαμβάνοντας υπόψη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ), στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου ενάντια στο επικείμενο νομοσχέδιο «Αναμόρφωσης του Δικαστικού Χάρτη» αρχής γενομένης από την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Δελτίο Τύπου

Το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε., υλοποιώντας τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου, ενόψει του Νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της Χώρας, αποφάσισε ένα σύνολο κινητοποιήσεων με έναρξη την 21η Φεβρουαρίου 2024 και κορύφωση την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την 28η Φεβρουαρίου 2024.

Κάλεσμα – Συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ στις 28/2/2024 [ΑΠ78/2024]

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στις 28/2/2024 συμμετέχουμε καθολικά στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα: «Οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ τους - Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια».

Κήρυξη απεργίας στις δικαστικές υπηρεσίες της Αμαλιάδας [ΑΠ79/2024]

Το ΔΣ της ΟΔΥΕ, ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αμαλιάδας και κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του συνεδρίου ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ 24ωρη Απεργία σε όλες τις Δικαστικές Υπηρεσίες της Αμαλιάδας

Κινητοποιήσεις της Ο.Δ.Υ.Ε. για το επικείμενο Νομοσχέδιο Αναμόρφωσης του Δικαστικού Χάρτη [ΑΠ76/2024]

Εδώ και καιρό η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις επιταγές της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Έκθεσης Πισσαρίδη, δημιουργεί τις συνθήκες για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της πολιτικής και ποινικής διαδικασίας. Αρχικά συστάθηκε Ομάδα Εργασίας για το σκοπό αυτό, το πόρισμα της οποίας έχει δοθεί στον Υπουργό Δικαιοσύνης από τα τέλη του 2023.

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη σύσκεψη του Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε. με εκπροσώπους των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων δικαστικών υπαλλήλων της Χώρας, με μόνο θέμα την ενημέρωση για το επικείμενο νομοσχέδιο αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη και προγραμματισμό κοινής δράσης, όπως αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση Δ.Σ. της 9ης Φεβρουαρίου 2024

Δελτίο τύπου – Εκρηκτικός μηχανισμός Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ο ύποπτος φάκελος που απεστάλη στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, και προοριζόταν για την πρόεδρο Εφετών, περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό και προκάλεσε συναγερμό αλλά και την εκκένωση του Δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης, χθες 12/2//24.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

SOCIAL

1,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
128ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος αντιπροσωπεύει

5.600
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
400
ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
66
Α' ΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ