ΑρχικήΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕΛΗΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥΔελτίο τύπου Σ.Δ.Υ. Χίου για την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών στο Δικαστικό...

Δελτίο τύπου Σ.Δ.Υ. Χίου για την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών στο Δικαστικό Μέγαρο Χίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου προέβη την Τρίτη 26/03/2024, σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Υφυπουργό Υποδομών, ο οποίος επισκέφτηκε το δικαστικό μέγαρο Χίου, και αντιμετωπίσαμε την απαξίωση από πλευράς του κυβερνητικού κλιμακίου. Από την πλευρά μας στηλιτεύσαμε το γεγονός ότι το δικαστικό μέγαρο προεκλογικά ολοκληρώνεται ενώ μετεκλογικά αφήνεται στο έλεος, αφού ο κυβερνητικός βουλευτής του νησιού προεκλογικά είχε δηλώσει ότι 31/3/2024 το έργο θα έχει παραδοθεί. Ενώ αρχικά ο κ. Υφυπουργός δεν απαντούσε στο επίμονο ερώτημά μας πότε  θα παραδοθεί το έργο, στη συνέχεια φόρτωσε τις ευθύνες στον εργολάβο. Αλήθεια με ποιου ευθύνη δίνονται οι εργολαβίες; Τελικά, άλλη μια επίσκεψη εκπροσώπου της κυβέρνησης στο δικαστικό μέγαρο της Χίου, κατέληξε σε νέα παράταση ως προς την παράδοσή του, αυτή τη φορά για τον Μάρτιο 2025.

Σημειωτέον, σε ό,τι αφορά στον δικαστικό χάρτη, ο κ. Υφυπουργός δήλωσε άγνοια, (για τον δικαστικό χάρτη) καθώς «δεν είναι αρμόδιος», όπως μας είπε! Κι επειδή εμείς δεν βλέπουμε μόνο το δέντρο αλλά το δάσος, ξέρουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι οι αλλαγές στη δικαιοσύνη με το πρόσχημα του εκσυγχρονισμού και των μνημονιακών δεσμεύσεων, από τη μια προωθούν μια δικαιοσύνη που εξυπηρετεί με πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα και τις επενδύσεις τους, και από την άλλη ορθώνει ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά, δικονομικά και κοινωνικά εμπόδια στην πρόσβαση των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων σε αυτήν, επιτείνοντας τον εργασιακό ορυμαγδό. Δεν θα σταματήσουμε να λέμε ως συνειδητοποιημένοι δημόσιοι υπάλληλοι -και δη του χώρου της Δικαιοσύνης – ότι μοναδικό κριτήριο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να είναι η ευχερής και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών όλης της χώρας, ακόμα και των ακριτικών περιοχών όπου υπηρετούμε με ευσυνειδησία, φιλοτιμία. Η άμεση ολοκλήρωση του δικαστικού μεγάρου Χίου, προκειμένου να δουλεύουμε σε αξιοπρεπείς συνθήκες, προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων και αδύναμων πολιτών, προκειμένου να μην περιφέρονται από κτίριο σε κτίριο για ένα πιστοποιητικό, παραμένει πάγιο αίτημα μας και δεν εφησυχάζουμε από άλλη μια υπόσχεση!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΞΕΝΙΑ ΠΑΜΠΟΥΡΤΖΗ                                                         ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ

Έγγραφο Σ.Δ.Υ. Χίου - Αιτήματα.pdf
ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ