ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑνακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και κάλεσμα συμμετοχής στο...

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης της 28/3/2024

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!

Το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε. εκφράζει τη στήριξη και συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που παλεύουν εδώ και τέσσερα χρόνια για την επαναλειτουργία της επιχείρησης, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων με καταβολή των οφειλομένων.

Η κυβέρνηση, προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των επίδοξων αγοραστών της επιχείρησης, πετάει κυριολεκτικά στο δρόμο τους εργαζόμενους που έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια τη λειτουργία της εταιρείας σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Έτσι, οδηγεί στην ανεργία 850 εργαζόμενους, σε μαρασμό πέντε νομούς και παραδίδει-ξεπουλά πλούτο αξίας μεγαλύτερης των 20 δις ευρώ για μόλις 6 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλης της κοινωνίας. Δεν ανεχόμαστε η ζωή μας να μπαίνει διαρκώς στο ζυγό του κόστους – οφέλους, να υποτάσσονται οι ανάγκες μας στα κέρδη των λίγων. Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν τα κυβερνητικά σχέδια. Κανένας σχεδιασμός για το μέλλον της εταιρείας δεν μπορεί να εννοηθεί, αν δεν συμπεριλαμβάνει τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή.

Με αλληλεγγύη, ενότητα και αγώνα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, θα δώσουν στην απάντηση στην πιο ακραία αντεργατική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες Δικαστικούς Υπαλλήλους, να στηρίξουν ενεργά των αγώνα των σωματείων της ΛΑΡΚΟ και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης που θα γίνει την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στις 5:00 το απόγευμα, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Αθήνα 27 Μαρτίου 2024
Το Διοικητικό Συμβούλιο
της
Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.)

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ