ΑρχικήΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝΓια την απόφαση αποκλεισμού των δόκιμων συναδέλφων απ’ την κλήρωση των δικαστικών...

Για την απόφαση αποκλεισμού των δόκιμων συναδέλφων απ’ την κλήρωση των δικαστικών αντιπροσώπων

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικαστικών Υπαλλήλων» θεωρεί ότι ο αποκλεισμός των δόκιμων συναδέλφων (που έχουν ήδη τον απαιτούμενο βαθμό) απ’ την κλήρωση των δικαστικών αντιπροσώπων για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη 2023 είναι ΑΔΙΚΟΣ.
Η πλειοψηφία των συναδέλφων αυτών, που μέσω της διευκρινιστικής εγκυκλίου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου αποκλείονται απ’ την κλήρωση, θα έπρεπε να είναι προ πολλού μόνιμοι, ενώ είχαν συμμετάσχει και στις εκλογικές διαδικασίες του 2019 (σύμφωνα με το άρ. 68 του ΠΔ 26/2012).
Κι όμως, για τους λόγους που έχουμε αναδείξει αναλυτικά σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας («Ο ζυγός γέρνει…», 5.4.2023), παραμένουν σ’ ένα απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας με ευθύνη τόσο του Υπ. Δικαιοσύνης όσο και του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του ΑΠ ως προς τη μη εφαρμογή για δυο περίπου χρόνια των οριζόμενων στο άρ. 138 του Ν. 4798/2021.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικαστικών Υπαλλήλων» πρωτοστάτησε και στήριξε απ’ την πρώτη στιγμή όλες τις ενέργειες του ΔΣ της ΟΔΥΕ για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, απέκρουσε κάθε αντίθετη άποψη που υποβάθμιζε το ζήτημα, αντιτάχθηκε στον όποιο διαχωρισμό «παλιών – νέων», δεν συμβιβάστηκε με λογικές τύπου «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι…».
Μέχρι την τελευταία στιγμή, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να επικρατήσει το ΔΙΚΑΙΟ, δηλαδή η συμμετοχή των δόκιμων συναδέλφων στην κλήρωση των δικαστικών αντιπροσώπων.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
agonsisp@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ