Αναγνώριση των ειδικών συνθηκών εργασίας μας

ΑΘΗΝΑ 14/8/2023

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,
Είναι γνωστό ότι στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, οι συνθήκες εργασίας μας, πέραν της καθημερινότητας, συχνά πυκνά γίνονται απάνθρωπες, με ατελείωτες ώρες υπερεργασίας χωρίς καμία ανταμοιβή.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες απασχόλησης συναδέλφων, μέσα στο κατακαλόκαιρο και μέχρι τα ξημερώματα Σαββάτου και Κυριακής.

Ειδικότερα, στην ανάκριση της Αθήνας είχαμε τις μαραθώνιες απολογίες των εμπλεκομένων στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ στα Χανιά, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας 14/8, είχαμε τις απολογίες κατηγορουμένων για σοβαρά αδικήματα σχετικά με παράνομες υιοθεσίες.

Οι συνάδελφοι αυτοί εργάστηκαν, χωρίς ένα ευρώ πρόσθετη αμοιβή. Οι αναφορές των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, μιλούσαν για ανακριτές και εισαγγελείς, ενώ συστηματικά ξεχνούν ότι μαζί με αυτούς υπάρχει και ένας αριθμός γραμματέων που εργάζονται πέρα από τα όρια αντοχής τους και χωρίς αμοιβή.

Με τόσο επίκαιρα θέματα στη δημοσιότητα, τώρα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή, συντονισμένα και πάλι, όπως και στο παρελθόν, η ΟΔΥΕ, οι παρατάξεις και οι διοικήσεις των Δικαστηρίων, να αναδείξουμε το θέμα των ειδικών συνθηκών εργασίας μας και να απαιτήσουμε την ικανοποίηση του διαχρονικού και ώριμου αιτήματος για την αναγνώριση αυτών.

ΔΑΚΕ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ