ΑρχικήΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕΛΗΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥΣυνέντευξη της Προέδρου Σ.Δ.Υ. Λέσβου για την υποστελέχωση των υπηρεσιών και του...

Συνέντευξη της Προέδρου Σ.Δ.Υ. Λέσβου για την υποστελέχωση των υπηρεσιών και του τρέχοντος διαγωνισμού

“Μειωμένος πάνω από 50% είναι ο αριθμός εργαζομένων στις δικαστικές υπηρεσίες Λέσβου”, σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων δικαστικών υπαλλήλων, Μυρσίνη Γιαννάκα.

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε γραμματείς και επιμελητές στο πρωτοδικείο Μυτιλήνης ενώ στο Πλωμάρι από δύο οργανικές θέσεις που έχει το οργανόγραμμά του δεν διαθέτει κανέναν γραμματέα και μετακινούνται από την Καλλονή για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Όπως είπε η κ. Γιαννάκα έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης 13 εργαζομένων οι οποίο εκπαιδεύονται στην εθνική σχολή δικαστικών λειτουργών και μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ένας άλλος διαγωνισμός για μόνιμες θέσεις που είχε γίνει το 2017, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 5 μονίμων υπαλλήλων ΠΕ και ΤΕ, και η κατάθεση αιτήσεων ολοκληρώνεται 14 Σεπτεμβρίου.

“Το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς με την έλλειψη προσωπικού υπάρχει καθυστέρηση στην διεκπεραίωση υποθέσεων, ενώ έχουμε και πολλές συνταξιοδοτήσεις τα τελευταία χρόνια που ξεπερνούν τις όποιες νέες τοποθετήσεις γίνουν”.

Δείτε εδώ τον σχετικό σύνδεσμο στο ertnews.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ