ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΨηφίσματα Συνεδρίου ΟΔΥΕ, Σέρρες 29/11/23-2/12/23

Ψηφίσματα Συνεδρίου ΟΔΥΕ, Σέρρες 29/11/23-2/12/23

Ψηφίσματα του συνεδρίου της ΟΔΥΕ Σέρρες 29/11/23-2/12/23

Επιμέλεια αποηχογράφησης Δήμητρα Τζημούρτα – Στρατής Δουνιάς

1) ΨΗΦΙΣΜΑ του Συνεδρίου της ΟΔΥΕ Σέρρες, 29.11.2023 – 2.12.2023

Το δικαίωμα μας στο ανθρώπινο ωράριο είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!

Το Συνέδριο της ΟΔΥΕ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι το δικαίωμα των δικαστικών υπαλλήλων στο ανθρώπινο ωράριο είναι αδιαπραγμάτευτο!

Δεν συζητάμε – δεν παζαρεύουμε – δεν κάνουμε βήμα πίσω απ’ την ανάγκη και το δικαίωμά μας σε μια εργασία που δεν θα ξεπερνά τις ανθρώπινες αντοχές, δεν θα καταπονεί την υγεία μας, δεν θα μας στερεί απ’ τα παιδιά και τις οικογένειές μας.

Το ωράριο στα ακροατήρια αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση του κλάδου μας, καθιερώθηκε μετά από μαχητικό και σκληρό αγώνα. Η αποφασιστικότητα και η αφοβία των συναδέλφων μας που επέβαλαν το «Ωράριο Γραμματέα» συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας δείχνει το δρόμο για να έχουμε κατακτήσεις.
Έκτοτε και καθώς περνούσαν τα χρόνια, το ωράριο στα ακροατήρια δεν έπαψε ουδέποτε να βρίσκεται στο «στόχαστρο» των εκάστοτε κυβερνήσεων αλλά και άλλων «καλοθελητών».

Η ταλαιπωρία των πολιτών που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη δεν οφείλεται στην τήρηση του ωραρίου στα ακροατήρια, αλλά στην τραγική υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών, στις σημαντικές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή και στα υπόλοιπα διαχρονικά προβλήματα που παραμένουν άλυτα.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι με τον αγώνα μας, δεν διεκδικούμε μόνο την ικανοποίηση των αιτημάτων μας που αφορούν τις αποδοχές και τις συνθήκες εργασίας, αλλά και άρση όλων εκείνων των εμποδίων που κάνουν όλο και πιο δύσκολη την πρόσβαση του λαού στη δικαιοσύνη.

2) ΨΗΦΙΣΜΑ του Συνεδρίου της ΟΔΥΕ Σέρρες, 29.11.2023 – 2.12.2023

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης και στον αγώνα που δίνει ενάντια στην πολύχρονη ισραηλινή κατοχή που έχει προκαλέσει εκατόμβες θυμάτων.

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, το προηγούμενο διάστημα, διέπραξε σειρά εγκλημάτων, βομβαρδίζοντας ακόμα και νοσοκομεία, με εκατοντάδες νεκρούς, ακόμα και μικρά παιδιά. Οι νεκροί Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Γάζας, ξεπερνούν τους 15.000. Ανάμεσά τους πάνω από 6.000 παιδιά και 4.000 γυναίκες. Οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 7.000. Πάνω από 1,7 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια και τις πόλεις τους.

Δεν θα ανεχθούμε τη θηριωδία και τα εγκλήματα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Απαιτούμε την απεμπλοκή τη χώρας μας, να μην υπάρξει καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της χώρας στη σφαγή στη λωρίδα της Γάζας.

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους πολίτες του Ισραήλ που απαιτούν να σταματήσει το έγκλημα στη Γάζα. Με τους λαούς που διαδηλώνουν σ’ όλο τον κόσμο ενάντια στο μακελειό στη Γάζα!

Απαιτούμε να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή, την οποία πληρώνει και ο λαός του Ισραήλ.

Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Με επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, με άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων απ’ τις φυλακές του Ισραήλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ