ΑρχικήΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝΠάμε κόντρα στον καιρό και το άδικο, με πείσμα και αισιοδοξία

Πάμε κόντρα στον καιρό και το άδικο, με πείσμα και αισιοδοξία

Στο πρόσφατο Συνέδριο της ΟΔΥΕ συνέβη το εξής απαράδεκτο γεγονός: Ενώ στο βήμα βρισκόταν η συνάδελφος Βίκυ Κατσιμίχα και περιέγραφε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Πρωτοδικείου Αθήνας, ξαφνικά μία σύνεδρος (του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Τρικάλων όπως μάθαμε αργότερα), με ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος διέκοψε την ομιλήτρια και της απεύθυνε δύο φορές τη φράση: «Παραιτήσου».

Τέτοια αθλιότητα! Μάλιστα, παρά τη γενική κατακραυγή της συμπεριφοράς της απ’ το σώμα του Συνεδρίου και την καταδίκη της στάσης της απ’ τους άλλους δυο συνέδρους του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Τρικάλων, ουδέποτε ανακάλεσε. Το αντίθετο, στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Τρικάλων το συνέχισε!

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να καταδικάσει τέτοιους είδους επαίσχυντες θέσεις και να απομονώσει όσους τις εκφράζουν! Δεν έχουν καμία θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα όσοι φέρονται με κυνισμό και ασέβεια, όσοι καλλιεργούν την ανθρωποφαγία, όσοι – εν τέλει – μας καλούν να υποταχθούμε, να μην αντιδρούμε, να αποδεχθούμε ως μονόδρομο τη βαρβαρότητα.

Απορρίπτουμε κάθε κάλεσμα υποταγής, προβάλλοντας ταυτόχρονα τον δικό μας κώδικα αξιών, με θεμελιώδεις αρχές την αλληλεγγύη, τη συναδελφικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων, την αγωνιστική στάση ζωής.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
agonsisp@gmail.com

Πάμε κόντρα στον καιρό και το άδικο, με πείσμα και αισιοδοξία.pdf
ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ