ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΜετατάξεις των Υπαλλήλων του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών σε δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας

Μετατάξεις των Υπαλλήλων του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών σε δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας [ΑΠ15/2023]

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2023
Αρ. Πρωτ.: 15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΘΕΜΑ: Οι μετατάξεις των (43) Υπαλλήλων του πρώην Έμμισθου Υποθηκοφυλακείου Αθηνών

Αίσιο τέλος είχε το ζήτημα της μετάταξης των (43) συναδέλφων – υπαλλήλων του Έμμισθου Υποθηκοφυλακείου Αθηνών, που από 3-7-2023 λειτουργεί πλέον ως Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών.

Οι υπάλληλοι αυτοί με αποφάσεις των αρμοδίων Υπηρεσιακών Συμβουλίων μετατάχθηκαν, οι (35) σε δικαστικές υπηρεσίες της Αττικής, οι (3) στο Ελεγκτικό Συνέδριο και (5) στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Αυτή τη φορά τηρήθηκε η Συνταγματική Νομιμότητα και δεν είχαμε επανάληψη αυτού που συνέβη πριν από έναν περίπου χρόνο, όπου Δικαστικές Υπηρεσίες των Ιωαννίνων, της Σάμου, του Λασιθίου και του Πταισματοδικείου Αθηνών “παραχώρησαν” στο “Ελληνικό Κτηματολόγιο” τους υπαλλήλους των αντίστοιχων Έμμισθων Υποθηκοφυλακείων που έκλεισαν, ενώ γνώριζαν πως οι υπάλληλοι αυτοί κατείχαν νόμιμα οργανικές θέσεις στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, μετά από αποφάσεις μετατάξεων που είχαν προηγηθεί από τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ είχε καταγγείλει ως παράνομη και αντισυνταγματική τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και επέμεινε στην αποκατάσταση της νομιμότητας αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.
Η προσπάθεια αυτή τελεσφόρησε αφού αυτή τη φορά τόσο οι Διευθύνοντες τις Δικαστικές Υπηρεσίες, όσο και οι Προϊστάμενοι των Γραμματειών, μέσω του θεσμικού τους ρόλου, αλλά και ο Υπουργός Δικαιοσύνης με την δική του καθοριστική παρέμβαση, βοήθησαν ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος.

Τέλος θα πρέπει να τονιστεί η σημαντική συμβολή στην διευθέτηση του ζητήματος των υπηρεσιακών παραγόντων της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Μέσα στις τόσο δύσκολες συνθήκες, λόγω της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, οι Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας ενισχύονται με 35 υπαλλήλους, το Ελεγκτικό Συνέδριο με 3 υπαλλήλους, αλλά και η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που επίσης υποφέρει από έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, κάτι που έχει άμεση αντανάκλαση στην επίλυση των υπηρεσιακών μας θεμάτων, με 5 υπαλλήλους.

Για το Δ. Σ. της ΟΔΥΕ
  Ο Πρόεδρος                            Η Γενική Γραμματέας

Γιώργος Διαμάντης                     Μαριάνθη Μισαηλίδου

Επισυνάπτεται αναλυτικό ιστορικό για το θέμα των μετατάξεων των υπαλλήλων
των Υποθηκοφυλακείων στις Δικαστικές Υπηρεσίες
ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ