ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑνακοίνωση - Κάλεσμα προς τα Δ.Σ. των Πρωτοβαθμίων Συλλόγων για καταγραφή όλων...

Ανακοίνωση – Κάλεσμα προς τα Δ.Σ. των Πρωτοβαθμίων Συλλόγων για καταγραφή όλων των προβλημάτων στα δικαστικά κτήρια (Προσοχή! Υπάρχει προθεσμία για τις απαντήσεις έως 31/8/2023) [ΑΠ27/2023]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
(προς τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων)

ΘΕΜΑ: Καταγραφή προβλημάτων στα δικαστικά κτήρια

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των δικαστικών υπηρεσιών είναι οι κτηριακές υποδομές και οι επισφαλείς για τους εργαζόμενους συνθήκες των δικαστικών κτηρίων στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Άλλωστε, πολλές φορές, τόσο το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, όσο και οι κατά τόπους Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι έχουμε επισημάνει μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με την ακαταλληλότητα ή και την επικινδυνότητα ορισμένων κτηρίων, την έλλειψη μέτρων προστασίας από φυσικά φαινόμενα (πχ. σεισμό, πυρκαγιά), τις μακροχρόνιες βλάβες σε συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού κ.ά. Τελευταία περίπτωση τέτοιων προβλημάτων, ήταν η πυρκαγιά στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά τον Απρίλη που μας πέρασε, που είχε σαν αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή μέρους των γραφείων της υπηρεσίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή επαναλειτουργία της. Ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, όμως μέσα από αυτό το συμβάν, δόθηκε η δυνατότητα με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στους αρμοδίους, να αναδείξουμε παρόμοια προβλήματα.

Το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, επιδιώκει να προβάλλει ολοκληρωμένα τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε και τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, πολύ δε περισσότερο της παρούσας κυβέρνησης, που λειτουργώντας και στο χώρο μας με τη λογική του «πάμε και όπου βγει», δεν έχει λάβει εδώ και 4 χρόνια καμία μέριμνα, για την καλυτέρευση των συνθηκών στα δικαστικά κτήρια, παρά το γεγονός ότι είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης των κατάλληλων μέτρων για την ασφάλεια, την προστασία και την υγεία των εργαζόμενων στις δικαστικές υπηρεσίες αλλά και όλων των προσερχόμενων σ’ αυτές.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε πάντοτε το καλύτερο δυνατό για τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλεια των συναδέλφων. Για το λόγο αυτό καλούμε τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων συλλόγων όλης της χώρας, αλλά και κάθε συνάδελφο, να καταγράψουν και να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν τα δικαστικά κτήρια της περιοχής τους, στέλνοντας το σχετικό υλικό (έγγραφα-διαβήματα-φωτογραφίες), το αργότερο έως 31/8/2023, στο παρακάτω mail: info[@]odye.gr, με τον τίτλο «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ».

Το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, έχει συγκροτήσει επιτροπή από τα μέλη του Στρατή Δούνια, Θανάση Κόκκινο και Μιχάλη Μαυρογένη, προκειμένου να συγκεντρώσει και να ταξινομήσει το υλικό αυτό, για να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια στις παρεμβάσεις και στα διαβήματα που θα γίνουν προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Για το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ

  Ο Πρόεδρος                  Η Γενική Γραμματέας

Γιώργος Διαμάντης            Μαριάνθη Μισαηλίδου

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ