ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΕπιμορφωτικό Πρόγραμμα από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ε.Κ.Π.Α. με τίτλο : Ταυτότητα -...

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ε.Κ.Π.Α. με τίτλο : Ταυτότητα – Ετερότητα – Πολυπολιτισμικότητα “Συγκείμενα και πολιτικές διαχείρισης του κοινωνικού μετασχηματισμού”

Ακαδημαϊκή υπεύθυνη: Ευτυχία Κατσιγαράκη, Γενική Διευθύντρια Ειδικών Νομικών Ζητημάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επιστημονικά υπεύθυνος: Μιχάλης Σπουρδαλάκης Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ

Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ε.Κ.Π.Α., διοργανώνει, με την επιστημονική ευθύνη του Ομότιμου Καθηγητή Μιχάλη Σπουρδαλάκη, και τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων, νέο πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης με τίτλο:  «Ταυτότητα – Ετερότητα – Πολυπολιτισμικότητα – Συγκείμενα και Πολιτικές Διαχείρισης του Κοινωνικού Μετασχηματισμού». Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων, εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση και στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών, με τις διαπολιτισμικές εκείνες πρακτικές, μεθόδους και στάσεις που θα διευκολύνουν την αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων τους με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο πλαίσιο μιας περισσότερο ανθρωποκεντρικής και συμπεριληπτικής κουλτούρας διοίκησης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δικαστικούς Υπαλλήλους, Σωφρονιστικούς, Υπαλλήλους, καθώς και σε στελέχη και υπαλλήλους της Δημόσιας Διοίκησης, της περιφερειακής/τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και οργανισμών του ευρύτερου δημοσίου τομέα, Μ.Κ.Ο. που έχουν ως αρμοδιότητα και καθήκοντα την προώθηση και την ανάδειξη των δικαιωμάτων ατόμων που εντάσσονται σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Το πρόγραμμα εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες μοριοδότηση καθώς και ειδικές εκπτώσεις.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 9 μήνες (350 ώρες εκ των οποίων 100 σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία).

Αιτήσεις εγγραφής: 25/1/2023 – 20/2/ 2023. Έναρξη: Μάρτιος 2023

Πληροφορίες, υποβολή αιτήσεων : https://critical.humanities-ekpa.gr/courses/tautotita-eterotita-polipolitismikotita/

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ