ΑρχικήΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝΓια την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ

Για την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Για την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΔΥΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 27 Γενάρη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΔΥΕ γι’ αυτή τη χρονιά. Οι εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» επεσήμαναν και πρότειναν τα παρακάτω:

  1. Στο δρόμο προς τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών είναι σημαντικό να μην επικρατήσει μια λογική αναμονής της όποιας κυβερνητικής εναλλαγής. Από «μεσσίες» έχουμε χορτάσει, το έργο είναι χιλιοπαιγμένο. Επομένως, ο αγώνας μας δεν μπορεί να μετατεθεί, δεν μπορεί να περιμένει, αλλά για κάθε πρόβλημα που προκύπτει, χρειάζεται να παρεμβαίνουμε άμεσα, να δυναμώσουμε τον αγώνα για τα αδιαμφισβήτητα δίκαια αιτήματά μας.
  2. Με βάση τα παραπάνω προτείναμε να προχωρήσουμε σε άμεση παρέμβαση στον Άρειο Πάγο για τις δεκάδες μονιμοποιήσεις συναδέλφων που εκκρεμούν εδώ και καιρό. Επίσης, προτείναμε τη διοργάνωση σύσκεψης της ΟΔΥΕ με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους της Αττικής με αντικείμενο την οργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το προσεχές διάστημα.
  3. Όσον αφορά το ζήτημα των δικαστικών αντιπροσώπων σημειώσαμε εξ αρχής ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε διαχωρισμό – διάσπαση των συναδέλφων είτε με βάση τα χρόνια υπηρεσίας (παλιοί – νέοι), τις σπουδές (πτυχιούχοι και μη), τη σχέση εργασίας (ΙΔΑΧ – μόνιμοι) κτλ. Γι’ αυτό το λόγο, τοποθετηθήκαμε αρνητικά σε κάθε σκέψη για συμμετοχή στην κλήρωση με βάση τα χρόνια υπηρεσίας και υποστηρίξαμε – απ’ την πρώτη στιγμή – ότι στην κλήρωση θα πρέπει να έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι και συγκεκριμένα όσοι κατέχουν τον Α’, Β’ και Γ’ βαθμό. Υπογραμμίσαμε ακόμα ότι το βάρος θα πρέπει να πέσει στη διεκδίκηση του εκλογικού επιδόματος, με ισότιμη συμμετοχή όλων στα εκλογικά συνεργεία.
  4. Αναδείξαμε την καθυστέρηση στην υλοποίηση της απόφασης ως προς τη διαμόρφωση του πλαισίου αρχών – βασικών θέσεων για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και εκφράσαμε τη διαφωνία μας με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΔΥΕ τις αποφάσεις του Συνεδρίου.
  5. Επαναφέραμε, για μια ακόμη φορά, την ανάγκη καταγγελίας μιας σειράς αυθαιρεσιών και άδικων αποφάσεων σε βάρος συναδέλφων από τις διοικήσεις ή απ’ τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Παρά τη λήψη σχετικής απόφασης, δεν έχει ακόμα εκδοθεί σχετική καταγγελία, ενώ ανάλογη κωλυσιεργία έχουμε καταδείξει ότι υπάρχει και σε άλλες περιπτώσεις.
  6. Συμφωνήσαμε με την αναβάθμιση της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας, ενώ όσον αφορά τη συνεργασία της Ομοσπονδίας με εταιρεία για γραμματειακή – μηχανογραφική – λογιστική υποστήριξη, τοποθετηθήκαμε αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι η συνεργασία θα πρέπει να περιοριστεί στη λογιστική και τεχνική υποστήριξη.

Η συσπείρωση στους Συλλόγους μας, το ζωντάνεμά τους μπορεί να μας βγάλει μπροστά, να ανατρέψει τις λογικές διαχείρισης και συμβιβασμού που εκφράζονται στα συνδικαλιστικά μας όργανα. Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας, με πρωτοβουλίες κόντρα στη λογική του «τόσο μπορούμε», μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
agonsisp@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ