ΑρχικήΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ - Το δικαίωμα μας στο ανθρώπινο ωράριο είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ – Το δικαίωμα μας στο ανθρώπινο ωράριο είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

 ——

 Το δικαίωμα μας στο ανθρώπινο ωράριο είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!

Το Συνέδριο της ΟΔΥΕ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι το δικαίωμα των δικαστικών υπαλλήλων στο ανθρώπινο ωράριο είναι αδιαπραγμάτευτο!

Δεν συζητάμε – δεν παζαρεύουμε – δεν κάνουμε βήμα πίσω απ’ την ανάγκη και το δικαίωμά μας σε μια εργασία που δεν θα ξεπερνά τις ανθρώπινες αντοχές, δεν θα καταπονεί την υγεία μας, δεν θα μας στερεί απ’ τα παιδιά και τις οικογένειες μας.

Το ωράριο στα ακροατήρια αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση του κλάδου μας,  καθιερώθηκε μετά από μαχητικό και σκληρό αγώνα. Η αποφασιστικότητα και η αφοβία των συναδέλφων μας που επέβαλαν το «Ωράριο Γραμματέα» συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας δείχνει το δρόμο για να έχουμε κατακτήσεις.

Έκτοτε και καθώς περνούσαν τα χρόνια το ωράριο στα ακροατήρια δεν έπαψε ουδέποτε να βρίσκεται στο «στόχαστρο» των εκάστοτε κυβερνήσεων αλλά και άλλων «καλοθελητών».

Η ταλαιπωρία των πολιτών που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη δεν οφείλεται στην τήρηση του ωραρίου στα ακροατήρια αλλά στην τραγική υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών, στις σημαντικές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή και στα υπόλοιπα διαχρονικά προβλήματα που παραμένουν άλυτα.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι με τον αγώνα μας, δεν διεκδικούμε μόνο την ικανοποίηση των αιτημάτων μας που αφορούν τις αποδοχές και τις συνθήκες εργασίας αλλά και άρση όλων εκείνων των εμποδίων που κάνουν όλο και πιο δύσκολη την πρόσβαση του λαού στη δικαιοσύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ