Ανακοίνωση Σ.Δ.Υ. Χίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/04/2024 ΔΙΩΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 9.00-11.00 και ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17/04/2024 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.00 – 15.00 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ στις 11.00

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου που καταργεί το Ειρηνοδικείο Χίου, μεταξύ δεκάδων δικαστικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα με το κριτήριο του «κόστους – οφέλους». Το κυβερνητικό σχέδιο, έρχεται να ορθώσει νέα εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη, θα εξαναγκάσει δικαστικούς υπαλλήλους, πολίτες και δικηγόρους να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα, θα στερήσει από τους κατοίκους πολλών πόλεων της χώρας την άμεση πρόσβαση στα δικαστικά καταστήματα.

Μετά τη μεγαλειώδη απεργία στις 28 Φλεβάρη, συνεχίζουμε αγωνιστικά με τα σωματεία του Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα στο νησί, κατεβαίνουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Απρίλη, δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή μας, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες και αρμοδιότητες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

Προσπερνάμε την προσπάθεια υπονόμευσης της ενιαίας απεργιακής δράσης, που βλέπουμε να διαδραματίζεται το τελευταίο διάστημα από τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μετά την άρνηση της ΓΣΣΕ να προκηρύξει απεργία τις 28 Φλεβάρη, τώρα για την απεργία στις 17 Απρίλη, η ΓΣΕΕ παραχώρησε τη θέση της στην ΑΔΕΔΥ ώστε αυτή με τη σειρά της να καταψηφίσει, να υπονομεύσει μια γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 Να μην καταργηθεί – συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία– ΟΧΙ στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Χίου.
 Να ολοκληρωθεί άμεσα το Δικαστικό Μέγαρο και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων σε αυτό για όσο διαρκούν οι εργασίες.
 Μαζικές προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων. Άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και ετήσιο προγραμματισμό για την αναπλήρωση των κενών θέσεων που δημιουργούνται λόγω συνταξιοδοτήσεων κλπ.
 Αυξήσεις των αποδοχών μας, επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών.
 Άμεση καταβολή του δώρου Πάσχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ