ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΝομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο

Νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο [ΑΠ10/2024]

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2024
Αρ.Πρωτ.: 10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: Νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο

Η Επιστολική Ψήφος μπορεί να αποτελέσει το «όχημα» για την αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων αφού αφήνει περιθώρια για την χειραγώγηση του εκλογικού σώματος.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα πολυάριθμα αρνητικά παραδείγματα από την διεθνή εμπειρία.

Την απορρίπτουμε για τους ίδιους λόγους που απορρίψαμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις αρχαιρεσίες των σωματείων και ζητάμε την ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, καθώς και στις δύο περιπτώσεις δεν διασφαλίζεται ούτε η μυστικότητα, ούτε η αμεσότητα της ψήφου.

Η μόνη διαδικασία που διασφαλίζει την ελεύθερη έκφραση της βούλησης των εκλογέων είναι η ψηφοφορία αυτοπροσώπως σε εκλογικό τμήμα με ΠΑΡΑΒΑΝ, ΚΑΛΠΗ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ και ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

Η κατόπιν συγκέντρωση των ψηφοδελτίων και η καταμέτρησή τους από την δικαστική αρχή το μόνο που προσφέρει είναι η κάλυψη, εκ των υστέρων, με τον μανδύα της νομιμότητας μιας επισφαλούς διαδικασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
της
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Υ.Ε.)

Ανακοίνωση (σε αρχείο .pdf)
ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ