ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑπόφαση συμπαράστασης και στήριξης προς τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές σε...

Απόφαση συμπαράστασης και στήριξης προς τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές σε Έβρο και Θεσσαλία και άλλες περιοχές [ΑΠ32/2023]

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2023
Αρ. Πρωτ.: 32

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Απόφαση συμπαράστασης και στήριξης προς τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές σε Έβρο και Θεσσαλία και άλλες περιοχές.

Για μια ακόμη χρονιά, ζούμε δραματικές στιγμές. Χιλιάδες στρέμματα κατακαήκαν σ’ όλη τη χώρα, ενώ ολόκληρα χωριά «χάθηκαν» κάτω απ’ το νερό. Η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν είναι δραματική. Μετά την ανεξέλεγκτη διάσταση της φωτιάς στον Έβρο, ήλθε η σειρά της Θεσσαλίας, όπου οι κάτοικοι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, αναζητούν αγνοούμενους, θρηνούν νεκρούς και βιώνουν τραγικές καταστάσεις, με καταστροφές σπιτιών και περιουσιών και μάλιστα τη στιγμή που οι διαδικασίες έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και κανείς ακόμα δεν γνωρίζει την πραγματική έκταση της καταστροφής.

Απέναντι σ΄ αυτή την ανείπωτη τραγωδία που βιώνουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας, για μια ακόμη φορά, είναι εμφανής η ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, η έλλειψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και η υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Το ΔΣ της ΟΔΥΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πληγέντες των φυσικών καταστροφών και τα θερμά συλλυπητήρια του στις οικογένειες όσων – άδικα – χάθηκαν. Επίσης, στη συνεδρίαση της 8 Σεπτεμβρίου 2023, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ, να στηρίξει έμπρακτα τους συναδέλφους, αλλά και τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές (φωτιές και πλημμύρες). Ο τρόπος της στήριξης θα εξειδικευθεί πρακτικά τις επόμενες ημέρες, αφού γίνουν οι απαραίτητες επαφές με φορείς των περιοχών αυτών.

Παράλληλα, καλούμε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους Δικαστικών Υπαλλήλων, να πάρουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης των πληγέντων στη Θεσσαλία, τον Έβρο και άλλες περιοχές της χώρας. Η αλληλεγγύη και η έμπρακτη στήριξη μας είναι το «αντίβαρο» στην κρατική αδιαφορία, για την απαραίτητη προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας του λαού και του περιβάλλοντος.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!
Για το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιώργος Διαμάντης                   Μαριάνθη Μισαηλίδου

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ