ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ για τη στήριξη και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ για τη στήριξη και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ [ΑΠ40/2023]

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2023
Αρ. Πρωτ.: 40

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Στην κινητοποίηση των εργαζομένων και των πολιτών του Ηρακλείου για την ενίσχυση και διάσωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.), συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας και στην κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης, στον αγώνα που δίνουν για τη διάσωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, του δεύτερου μεγαλύτερου νοσοκομείου της Κρήτης, που αποτελεί ένα σημαντικό στήριγμα της Δημόσιας Υγείας για όλη την Κρήτη.

Είναι αυτονόητο, πως όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στην πόλη του Ηρακλείου θα πρέπει σήμερα 18 Οκτωβρίου 2023, να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα και στη στάση εργασίας που κήρυξε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Εμείς οι εργαζόμενοι στο χώρο των Δικαστηρίων, κατανοούμε απόλυτα την οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων μας εργαζομένων στο χώρο της δημόσιας υγείας, αφού, την ίδια εγκατάλειψη και αδιαφορία, βιώνουμε καθημερινά και εμείς, σε σχέση με τις τεράστιες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού και υλικοτεχνικών υποδομών.

Η πλήρης κάλυψη και παροχή της Δημόσιας Υγείας, θα έπρεπε να αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό, όμως συνεχώς η στάση και οι πράξεις του επίσημου κράτους και ειδικά τα τελευταία χρόνια, δείχνουν το ακριβώς αντίθετο, αφού, είτε με τα νομοθετήματα, είτε με την υποστελέχωση, η κυβέρνηση επιχειρεί να απαξιώσει τις περισσότερες δημόσιες δομές, στρέφοντας αναγκαστικά τους πολίτες προς τους ιδιώτες παρόχους υγείας.

Αυτό όμως δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας και τους άλλους φορείς του δημοσίου, αλλά όλους τους πολίτες, γι΄ αυτό και θα πρέπει με τρόπο δυναμικό, όπως γίνεται σήμερα, να εκδηλώνεται η αντίδραση ολόκληρης της κοινωνίας, σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης της Υγείας, της Παιδείας, της Δικαιοσύνης, γιατί αποτελούν θεμελιώδεις πυλώνες για ένα κράτος πρόνοιας και δικαίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.)

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ