ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΚινητοποιήσεις της Ο.Δ.Υ.Ε. για το επικείμενο Νομοσχέδιο Αναμόρφωσης του Δικαστικού Χάρτη

Κινητοποιήσεις της Ο.Δ.Υ.Ε. για το επικείμενο Νομοσχέδιο Αναμόρφωσης του Δικαστικού Χάρτη [ΑΠ113/2024]

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2024
Αρ. πρωτ.: 113

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Κινητοποιήσεις της Ο.Δ.Υ.Ε. για το επικείμενο Νομοσχέδιο
Αναμόρφωσης του Δικαστικού Χάρτη

Το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, στην τελευταία συνεδρίασή του, αποφάσισε την κλιμάκωση των δράσεων και κινητοποιήσεων ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του νέου δικαστικού χάρτη.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η προκήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα ακρόασης φορέων στην επιτροπή της Βουλής, δίωρη διακοπή εργασιών με συμβολικό κλείσιμο των πυλών των δικαστικών υπηρεσιών, κινητοποίηση κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, και λοιπές δράσεις που θα ανακοινωθούν άμεσα.

Επιπλέον αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση των θέσεων μας για το δικαστικό χάρτη και η αντίθεσή μας σε αυτό με κάθε πρόσφορο τρόπο με παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ραδιοφωνικούς σταθμούς, συνέντευξη τύπου κτλ και φυσικά με την προώθηση του ψηφίσματος που εκδόθηκε για τη συλλογή υπογραφών (βρείτε το ψήφισμα εδώ).

Μετά την ανάρτηση του σχεδίου νόμου στη διαβούλευση θα ανακοινωθούν οι ακριβείς ημερομηνίες των παραπάνω δράσεων-κινητοποιήσεων και θα προγραμματιστεί σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη των πρωτοβάθμιων συλλόγων με το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στη δίωρη διακοπή εργασιών κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις. Οι ώρες διακοπής θα αποφασιστούν από τους Συλλόγους και θα γνωστοποιηθούν με σχετικές αποφάσεις στο info[@]odye.gr

Απαιτούμε να μην καταργηθεί – συγχωνευθεί
καμία δικαστική υπηρεσία!

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΑΣ

Για το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιώργος Διαμάντης                 Μαριάνθη Μισαηλίδου

Ανακοίνωση.pdf
ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ