Οι προοπτικές του κλάδου με μία άλλη ματιά

Αθήνα, 26/10/2023

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ

Αρχές καλοκαιριού, ορκίστηκαν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών οι πρώτοι 311 νέοι εκπαιδευόμενοι δικαστικοί υπάλληλοι, που θα υποδεχθούμε τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας με τη νέα χρονιά.
Στις αρχές του Οκτώβρη, στην ίδια Σχολή εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της δεύτερης προκήρυξης του 2023 για την πλήρωση 224 νέων θέσεων δικαστικών υπαλλήλων.

Επίσης, στις 19 και 20 του μήνα πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο της ΕΣΔι σχετικά με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων για 150 ήδη υπηρετούντες συναδέλφους και κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, ήταν επιτυχημένο με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις που έλυσαν απορίες και εντόπισαν σημεία βελτίωσης του Κώδικά μας.
Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων (ως τμήμα της Ε.Σ.Δι) πλέον αποτελεί πραγματικότητα στην επαγγελματική μας σταδιοδρομία.

Αναμφίβολα δεν είναι πανάκεια για όλα μας τα προβλήματα, όμως δίνει απάντηση σε δύο βασικά και πάγια αιτήματα του κλάδου μας:
α) την πρόσληψη και εκπαίδευση νέων συναδέλφων και
β) την διαρκή επιμόρφωση των ήδη υπηρετούντων.

Εδώ να επισημάνουμε ότι υπάρχει προγραμματισμός για δύο σεμινάρια εντος του 2023 και άλλων 12 για το 2024.
Έχουν ξεκινήσει λοιπόν να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις οι οποίες συνδυαστικά με το άρθρο 92 του Συντάγματος και τον εξειδικευμένο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, μπορούν να αποτελέσουν βάση και για την οικονομική μας αναβάθμιση.

Όσοι υποστηρίξαμε εξαρχής την ίδρυση της Σχολής και όσοι έτρεξαν τη λειτουργία της (υπηρεσίες ΕΣΔι, εκπαιδευτές και εισηγητές) και μάλιστα συχνά-πυκνά απέναντι σε ένα κλίμα αμφισβήτησης, απαξίωσης και ισοπέδωσης, σήμερα νιώθουμε ικανοποίηση για την επιλογή μας αυτή και κυρίως αισιοδοξία για το μέλλον του κλάδου μας που ξεκινά σε νέες βάσεις.

Τολμηρά και αξιόπιστα θα μεταβούμε στη Νέα Εποχή!

ΔΑΚΕ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ