ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού [ΑΠ12/2023]

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 12

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ & ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ!

Στη Βουλή, συζητείται αυτές τις μέρες το νομοσχέδιο για μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικείμενου της «με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής».

Η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο αυτό, προωθεί την άρση των όποιων προστατευτικών μέτρων υπάρχουν για το νερό, ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να πατήσουν πόδι και σ’ αυτόν τον ευαίσθητο για τη ζωή μας τομέα.

Ουσιαστικά η Ρυθμιστική Αρχή θα λειτουργεί ως «επιβλέπων» του ανταγωνισμού ανάμεσα στις εταιρείες που θα δραστηριοποιηθούν στην επιχειρηματική εκμετάλλευση των υδάτων.

Το νομοσχέδιο αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην εμπορευματοποίηση του νερού, συνέχεια προηγούμενων αντιδραστικών ρυθμίσεων και οδηγιών της Ε.Ε.. Θυμίζουμε ότι εδώ και χρόνια ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, έχουν μετοχοποιηθεί και το 2016 μεταβιβάστηκαν στο περιβόητο «Υπερταμείο». Ο χαμένος της υπόθεσης θα είναι για μια ακόμη φορά ο λαός που θα χρυσοπληρώνει (και) το νερό!

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης, ενώνουμε και εμείς τη δική μας φωνή για την απόσυρση του νομοσχεδίου, για φτηνό και με επάρκεια ελεγμένο υγιεινό νερό για το λαό.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 7.00 Μ.Μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Το Δ. Σ. της ΟΔΥΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ