ΑρχικήΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝΟι ζωές μας δεν είναι κόστος - Οι ζωές μας έχουν αξία

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – Οι ζωές μας έχουν αξία

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες συναδέλφισσες και συναδέλφους που έγιναν μέρος της απεργιακής λαοθάλασσας που κατέκλυσε τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας, του Βόλου, των Ιωαννίνων και πολλών ακόμα πόλεων σ’ όλη τη χώρα στις 8 Μάρτη.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι φοιτητές με την ορμή και τη φωνή τους απαίτησαν να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, έστειλαν την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια, διεκδίκησαν σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους.

Οι εικόνες από τις μεγαλειώδεις απεργιακές διαδηλώσεις θα μας «συνοδεύουν» για χρόνια, αποδεικνύουν τη δύναμη του οργανωμένου εργατικού – λαϊκού κινήματος, μας γεμίζουν ελπίδα.

Η απεργία πραγματοποιήθηκε κόντρα στα μέτρα καταστολής και εκφοβισμού του λαού, που περιλάμβανε απ’ το κλείσιμο σταθμών του μετρό ως το οργανωμένο προβοκατόρικο σχέδιο της κυβέρνησης για να διαλυθεί η τεράστια διαδήλωση στην Αθήνα.

Θλιβερή παραφωνία σ’ αυτή τη μεγάλη απεργία ήταν και η απεργοσπασία μελών του ΔΣ του ΣΔΥΑ και του ΣΔΥΘ (οι 2 εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και 1 απ’ τους 5 εκπροσώπους των «Ενωμένων Δικαστικών Υπαλλήλων» στην Αθήνα και οι 2 απ’ τους 3 εκπροσώπους της ΔΑΚΕ στη Θεσσαλονίκη). Ζήλεψαν τη «δόξα» της θλιβερής ηγεσίας της ΓΣΕΕ που απείχε απ’ τις χθεσινές μεγάλες κινητοποιήσεις ή εμπνεύστηκαν απ’ τα καλέσματα απεργοσπασίας διάφορων (ακόμα και εκλεγμένων στο ΔΣ της ΟΔΥΕ) στην προηγούμενη απεργία;

Απομονώνουμε όλα αυτά τα φυντάνια! Κάθε κήρυκα της απεργοσπασίας και του συμβιβασμού! Δρουν ως πληρεξούσιοι της κάθε κυβέρνησης και όχι ως εκπρόσωποι των εργαζομένων!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, κάνουμε τη θλίψη και την οργή μας δύναμη και αγώνα. Τα υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα των στελεχών της κυβέρνησης δεν συγκινούν κανέναν. Είναι ένοχοι, όπως και όλοι οι προηγούμενοι που υλοποίησαν – ο ένας μετά τον άλλον – την εγκληματική πολιτική που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος και υπηρετεί τα κέρδη των λίγων.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Μάρτη στο Σύνταγμα (12.00) και στις κινητοποιήσεις σ’ όλη τη χώρα. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
agonsisp@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ