ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑνακοίνωση για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ανακοίνωση για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη [ΑΠ7/2023]

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη, τον ειλικρινή πόνο για τα θύματα της πολύνεκρης σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη. Σκεφτόμαστε τις οικογένειες, τους συγγενείς, τους τραυματίες, ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο.

Όσος ο πόνος, τόση είναι και η οργή μας για το έγκλημα αυτό. Δεν ήταν ούτε η “κακιά στιγμή”, ούτε το “μοιραίο λάθος” που ευθύνεται για την τραγωδία.

Ο ένοχος έχει ονοματεπώνυμο, είναι η πολιτική απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, είναι η πολιτική που θεωρεί την ασφάλεια των εργαζομένων και επιβατών κόστος, που βάζει πάνω απ’ όλα το κέρδος.

Αυτή η πολιτική υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις. Οι ευθύνες είναι εγκληματικές, καθώς οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων ήταν συνεχείς.

Αγωνιζόμαστε για ασφαλείς, δημόσιες και φθηνές μεταφορές.

Καμία συγκάλυψη!

Όλες και όλοι στις σημερινές συγκεντρώσεις σ’ όλη τη χώρα και στην Αθήνα στη συγκέντρωση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στα γραφεία της “Hellenin Train” στις 18.00 (Συγγρού 61).

Το Δ. Σ. της ΟΔΥΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ