ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΚαταγγελία της ΟΔΥΕ για "διαθέσεις" Δικαστικών Υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία του...

Καταγγελία της ΟΔΥΕ για “διαθέσεις” Δικαστικών Υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης [ΑΠ3/2023]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι μετακινήσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων γίνονται μόνο με μεταθέσεις ή αποσπάσεις και πάντα σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4798/2021 (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) που προβλέπουν ρητά την σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Την στιγμή που όλες οι υπηρεσίες στενάζουν και λειτουργούν οριακά λόγω της διαχρονικής υποστελέχωσής τους, παρουσιάζεται ως “λύση” η μη νόμιμη πρακτική των “διαθέσεων”. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντί να αντιμετωπίσει ριζικά το πρόβλημα (που το ίδιο φέρει ευθύνη για την διόγκωσή του) καλύπτοντας τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις, χρησιμοποιεί αυθαίρετα τις “διαθέσεις” καταπατώντας τα δικαιώματα των Δικαστικών Υπαλλήλων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΔΥΕ:

Καταγγέλλει ομόφωνα αυτή την αδιαφανή και καταχρηστική πρακτική, η οποία παραβιάζει το ψηφισθέν από τους ίδιους τους κυβερνώντες, νομικό και θεσμικό πλαίσιο (Άρθρο 156 του ν. 4798/2021) και απαιτεί την ανάκληση όλων των “διαθέσεων” Δικαστικών Υπαλλήλων και
Καλεί όλες τις Διοικήσεις των Δικαστικών Υπηρεσιών να μην υλοποιούν την παράνομη διαδικασία των “διαθέσεων” (ήδη το έχουν πράξει αρκετές) και τους συναδέλφους να μην τις αποδέχονται για τους λόγους που προαναφέρονται.

Το Δ. Σ. της ΟΔΥΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ
- Advertisment -

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας ζητηθεί προαιρετικό χρηματικό ποσό που δεν αφορά την ΟΔΥΕ, αλλά την πλατφόρμα change.org που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέξτε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρήματων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.

TEST 1

TEST2