Π.Α.Σ.Κ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 29 Ιουλίου 2011

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

 

Εν μέσω θέρους και με ακραίο και αφνιδιαστικό τρόπο το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην ανακοίνωση νέων δραματικών περικοπών στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Ενώ όλοι περιμέναμε την περίοδο αυτή να δοθεί στη διαβούλευση το νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, ήρθε η «κεραμίδα» των νέων ισοπεδωτικών μειώσεων στους μισθούς μας.

 

Χωρίς κανένα σεβασμό στο συνδικαλιστικό κίνημα ανακοινώθηκαν οριζόντιες και δραματικές μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους, χωρίς κανένα κριτήριο, επιφέροντας έτσι νέες απώλειες στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων, τα οποία έχουν ήδη μειωθεί κατά 25% το 2010, ενώ και το 2011 με το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, μειώθηκαν ακόμα περισσότερο και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, μέσω της αύξησης των εισφορών (ασφαλιστικών και υπέρ ανεργίας) και της φορολογίας. Αποτέλεσμα οι μειώσεις στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 40%!

 

Εκμεταλλευόμενοι την καλοκαιρινή ραστώνη, συρρικνώνουν το εισόδημά μας. Η παράταξή μας παρακολουθώντας όλα όσα γίνονται την περίοδο αυτή, αναλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες τόσο με τους βουλευτές της πλειοψηφίας όσο και με τον Υπουργό των Οικονομικών, προκειμένου να αναλύσει τις θέσεις των Δικαστικών υπαλλήλων σχετικά με το νέο μισθολόγιο.

 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι:

1) Ο Υπουργός των Οικονομικών δεν θα αυτοαναιρεθεί καταργώντας τις «Βενιζέλιες διατάξεις», με τις οποίες, ως υπουργός της Δικαιοσύνης το 1996, αναγνώρισε εν μέρει τις ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι Δικαστικοί Υπάλληλοι, και

2) Ο Υπουργός της Δικαιοσύνης θα σταθεί αρωγός μας στη διεκδίκησή μας όπως δεσμεύθηκε ενώπιον του ΔΣ της ΟΔΥΕ.

 

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠ’ ΤΟΥΣ «ΡΗΤΟΡΕΣ»

 

Η Γραμματεία της ΠΑΣΚ Δικαστικών Υπαλλήλων