Π.Α.Σ.Κ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

Την Τετάρτη 26-5-2010 το Δ.Σ της ΟΔΥΕ συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να δώσει απαντήσεις στα θέματα που του έχουν τεθεί από οκταμήνου. Οι απαντήσεις που δόθηκαν κάθε άλλο παρά μας ικανοποίησαν. Ειδικότερα: για το θέμα της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων απάντησε ότι αποκλείεται να γίνουν προσλήψεις μέσα στο 2010 λόγω του συμφώνου σταθερότητας. Για την ανακατανομή των θέσεων είπε ότι τον ενδιαφέρει το θέμα, αλλά θα το συνδυάσει με κάποιες άλλες αποφάσεις του. Για το θέμα της περικοπής των επιδομάτων κίνησης των επιμελητών και του επιδόματος της παραμεθορίου, έδειξε ενδιαφέρον και υποσχέθηκε ότι θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να του εκθέσει το θέμα. 

Την Πέμπτη 27-5-2010 συνεδρίασε το Δ.Σ της ΟΔΥΕ προκειμένου να συμπληρωθεί το προεδρείο και να γίνει γενικότερη εκτίμηση της κατάστασης σχετικά με τα θέματα  που μας απασχολούν.

Κατά τη συζήτηση του θέματος της συμπλήρωσης του προεδρείου η παράταξή μας επαναδιατύπωσε την πάγια θέση της για ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ η οποία, για άλλη μια φορά, δεν έτυχε της αποδοχής των παρατάξεων «ΠΑΜΕ», «ΕΝΙΑIΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» & «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ». Η συμπλήρωση του προεδρείου τελικά δεν έγινε λόγω του ότι απουσίαζε ένα μέλος του Δ.Σ από τη συνεδρίαση.  

Στη συνέχεια αφού έγινε εκτίμηση των κινητοποιήσεων των δίωρων αποχών και αφού συνεκτιμήθηκαν οι απαντήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης αποφασίστηκε ομόφωνα, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 24-6-2010 ημέρα Πέμπτη με αίτημα την άμεση κάλυψη μέρους των κενών οργανικών θέσεων με την πρόσληψη των επιτυχόντων των διαγωνισμών ΔΕ & ΠΕ για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα Δικαστήρια από Σεπτέμβρη και μέχρι να γίνουν οι περιβόητες μετατάξεις. Δεν είναι δυνατόν συνάδελφοι, να προσλαμβάνονται με σκανδαλώδη τρόπο, ακόμα και σήμερα,  υπάλληλοι στη Βουλή, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητοι και στα Δικαστήρια να εφαρμόζεται το σύμφωνο σταθερότητας την ώρα που οι υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

 

ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

 

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θα πρέπει να κατανοήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ότι Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ. Γι’ αυτό βέβαια, δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι, ευθύνονται:

ü      Αυτοί που προκάλεσαν με τις συμπεριφορές τους και τις πολιτικές τους.

ü      Αυτοί που μετέτρεψαν τη Δικαιοσύνη από λιμάνι των αδύνατων σε υπηρεσία ταλαιπωρίας του λαού.

ü      Αυτοί που επέτρεψαν την ατιμωρησία σε υποθέσεις που προκάλεσαν το λαϊκό αίσθημα.

ü      Αυτοί που οδήγησαν  στο να δικάζονται μόνο οι μικροπαραβάτες  και οι ανήμποροι να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος που δημιουργεί μια δικαστική υπόθεση. 

ü      Αυτοί που τιμωρούν εκείνον που κλέβει για να επιβιώσει και αφήνουν ατιμώρητους τους φοροφυγάδες, τους οφειλέτες και τους κλέφτες των ασφαλιστικών ταμείων.

ü      Αυτοί που μιλάνε για πεπλανημένους πολιτικούς.

 

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της Δικαιοσύνης θα σταθούν αλληλέγγυοι σε όποια πρωτοβουλία ληφθεί για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και την απλούστευση των διαδικασιών. Θα εξάρουν τις όποιες κινήσεις γίνουν για ΓΡΗΓΟΡΗ & ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ. Θα σταθούν δίπλα σε όποιον αποφασίσει να λάβει μέτρα ασφάλειας στα Δικαστήρια. Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση διατιθέμενοι να γίνουν θύματα επιθέσεων που στόχο έχουν άλλους. Γι’ αυτό ζητάμε:

Ø      ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΓΑΡΑ.

Μέχρι που να ληφθούν, σε κάθε περίπτωση ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ


 

Αθήνα, 31 Μάη 2010

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ