Π.Α.Σ.Κ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

 

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης στις 2.6.2010, ζήτησε από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου πρόταση για περικοπή οργανικών θέσεων από δικαστικές Υπηρεσίες για τη στελέχωση νέων Εφετείων.

Θεωρούμε μεγάλο λάθος τη λειτουργία νέων Δικαστικών Υπηρεσιών, σε μια εποχή που οι κενές οργανικές θέσεις στα Δικαστήρια της χώρας ξεπερνούν το 30%. Ενώ περιμέναμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα προσπαθούσε από κοινού με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη στελέχωση των υπηρεσιών, ξαφνικά διαπιστώσαμε ότι αγνοήθηκαν παντελώς οι Δικαστικοί Υπάλληλοι και απευθύνθηκε στους Δικαστές προκειμένου να δώσουν λύσεις. Κάνουμε γνωστό στον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να λειτουργήσουμε καμία νέα υπηρεσία αν αυτή δεν στελεχωθεί πρώτα με καινούριο προσωπικό. Αυτό αποτελεί ομόφωνη απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου μας και δεν θα παρεκκλίνουμε αυτής της θέσης.

Μετά από αυτά ζητάμε από τον Υπουργό της Δικαιοσύνης να επανεξετάσει το θέμα της ίδρυσης νέων υπηρεσιών και να συζητήσει με την ΟΔΥΕ την προοπτική καλύτερης οργάνωσης όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα.

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ 2010 

 

Τα αρπακτικά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, των ασύδοτων αγορών, των χρηματιστηρίων και των τραπεζών οδήγησαν σε «χρεοκοπία» το δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και όχι οι εργαζόμενοι. Δεν έχει ευθύνη η όποια κοινωνική πολιτική (έστω και με στρεβλώσεις) που  είχε ακολουθηθεί μέχρι σήμερα. Λήστεψαν τα αποθεματικά των Ταμείων με τον τρόπο που αξιοποιήθηκαν επί μισό αιώνα (εύκολο χρήμα για τις τράπεζες κ.λ.π.) και τελευταία με τα δομημένα ομόλογα. Τώρα ζητούν την ισοπέδωση των εργαζόμενων, την εξοντωτική αύξηση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών, την προκλητική μείωση των συντάξεων για να «σωθούν» τα Ταμεία. Υπερβαίνει κάθε όριο και λογική, η αύξηση (με τέτοιο αυθαίρετο, βίαιο και ακραίο τρόπο) των ορίων ηλικίας και ιδιαίτερα των μητέρων με ανήλικα παιδιά.

Οι κυβερνητικές ασφαλιστικές ρυθμίσεις κατ’ επιταγή της Τρόϊκα είναι πολιτικές ακραίας νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, που έχουν όλα τα στοιχεία της κοινωνικής αποδόμησης, συνθλίβουν τους εργαζόμενους και εκείνους που δεν έχουν καμιά ευθύνη για τη σημερινή κρίση και την υπάρχουσα κατάσταση.

Αντί οι κύριοι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας να πάρουν μέτρα (εκτός των άλλων), για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι ακόμη και με δήμευση των παράνομων περιουσιών τους, ώστε να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα, επιδίδονται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, αιφνιδιασμούς και ψευτοδιλλήματα. Σοσιαλισμός και βαρβαρότητα δεν πάνε μαζί. Δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει αποικία της Τρόϊκα. Οι αντοχές των εργαζόμενων τελείωσαν.

Δεν μπορεί διαρκώς να χρησιμοποιείται διαθλαστικός και παραμορφωτικός φακός για τα αυτονόητα. Δεν μπορεί η κοινωνία να οδηγηθεί σε αποσταθεροποίηση, πανικό και ανασφάλεια, να αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές επιχειρήσεις ψυχολογικού σόκ.

Αυτή η πολιτική δεν έχει καμία στήριξη από τη συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚ Δ.Υ. Ο αγώνας για ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος συνεχίζεται.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ