Π.Α.Σ.Κ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2011

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

 

Σήμερα το πρωί, συνάδελφός μας του Πρωτοδικείου Αθηνών έπεσε, αναίτια, θύμα φραστικής επίθεσης από τον Βουλευτή της Ν.Δ. Παναγιώτη Καμένο, επειδή ο συνάδελφος δήλωσε ότι ασκεί το δικαίωμά του συμμετοχής στην τρίωρη παναττική στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω συνάδελφος συμμετέχει σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις και είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας.

 

Η αναβολή της συζήτησης της υπόθεσης του κ. βουλευτή ήταν τυχαίο γεγονός. Άλλωστε ο προσδιορισμός των υποθέσεων γίνεται από πολύ καιρό πριν, ενώ η στάση εργασίας ανακοινώθηκε μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα. Πέραν αυτών, δεν ήταν μόνο η υπόθεση του κ. βουλευτή που αναβλήθηκε, αναβλήθηκαν πολλές υποθέσεις πολλών συμπολιτών, εκτός αν έπρεπε ο κ. βουλευτής να τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης λόγω της ιδιότητάς του.

 

Η ΠΑΣΚ Δικαστικών Υπαλλήλων, στηρίζει το συνάδελφό μας και ζητάει από τον κ. βουλευτή να ανακαλέσει όλες τις προσβλητικές εκφράσεις που εκστόμισε κατά του εργαζομένου. Θα περιμέναμε από τον κ. βουλευτή, ο οποίος θεσμικά είναι θεματοφύλακας των δημοκρατικών ελευθεριών του πολίτη, να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο δικαίωμα του εργαζόμενου να αμυνθεί στη επίθεση που δέχεται σήμερα το σύνολο των εργαζομένων και να προασπίσει τα εργασιακά του δικαιώματα.  

 

Τέλος, καλούμε τον βουλευτή της Ν.Δ και το κόμμα του να μας απαντήσει:  Το δικαίωμα απεργίας του εργαζόμενου εξαντλείται όταν θίγεται βουλευτής;

 

Η Γραμματεία της ΠΑΣΚ Δικαστικών Υπαλλήλων