Π.Α.Σ.Κ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση στη βουλή, η κυβέρνηση και η τρόϊκα  επιχειρούν να αλλοιώσουν, να ανατρέψουν και να υποβαθμίσουν τα χαρακτηριστικά της ασφάλισης και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.

Με το νομοσχέδιο αυτό περιορίζονται και συρρικνώνονται δραματικά οι υποχρεώσεις του κράτους για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Η συνταγή, μείωσης των συντάξεων με παράλληλη αύξηση των ορίων ηλικίας ως η μόνη λύση για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και της βιωσιμότητας του συστήματος, είναι και παλιά και χρεοκοπημένη.

Από τη μία το «πάρτι» που γινόταν επί σειρά ετών με τα αποθεματικά των ταμείων και από την άλλη η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία αποτέλεσαν τις κυριότερες πληγές απ’ όπου αιμορραγεί το ασφαλιστικό σύστημα. Αντί λοιπόν, η κυβέρνηση να στείλει το λογαριασμό σ’ αυτούς που χρεοκόπησαν το ασφαλιστικό σύστημα τον στέλνει, στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους και στους νέους.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

Αν ακόμα υποθέσουμε ότι, μετά τα δημοσιονομικά μέτρα και την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου, η χώρα θα βγει από τον κύκλο της κρίσης και θα ανακάμψει πάλι, τα πράγματα για τους εργαζόμενους και για το λαό θα είναι χειρότερα. Γιατί θα φουντώσει η ανεργία, θα επεκταθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, θα συρρικνωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και θα μας υποχρεώσουν να δουλέψουμε 40 χρόνια για να πάρουμε μια σύνταξη πείνας, ενώ το κόστος για την υγεία, την παιδεία, τις κοινωνικές ανάγκες, το κόστος ζωής γενικότερα θα είναι αφόρητο.

  

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ AΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2010

 

Στο βωμό της δημοσιονομικής εξυγίανσης δεν θα θυσιάσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

 

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

 

 

Αθήνα 19 Μάη 2010

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ