Π.Α.Σ.Κ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αθήνα, 16 Αυγούστου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι

 

Εν μέσω θέρους η κυβέρνηση ανακοίνωσε, με τη διαδικασία των διαρροών μέσω «δημοσιογραφικών κύκλων», ό,τι θα προχωρήσει σε παραπέρα περικοπές για τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Αντί να στείλει το λογαριασμό στους υπαίτιους της κρίσης, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ανικανότητά της, σημαδεύοντας το εύκολο θήραμα που είναι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο προκειμένου να τους αποτελειώσει και να εκτελέσει τις εντολές της Τροϊκας.

 

Τα οικονομικά μέτρα της Ελληνικής κυβέρνησης θα μπορούσαν να αποτελέσουν ειδικό μάθημα στα οικονομικά πανεπιστήμια προκειμένου να διδαχθούν οι φοιτητές για το τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πράξουν σε περιόδους ύφεσης της οικονομίας, αφού μετά τα μέτρα άνθισε η αισχροκέρδεια, ο πληθωρισμός καλπάζει στο 6% και η ανάπτυξη κινείται σε αρνητικούς δείκτες. Αποδείχθηκαν κακοί αντιγραφείς ακόμα και αυτού του νεοφιλελευθερισμού. Μετά τα δυσβάσταχτα μέτρα που πήραν στις αρχές του έτους έρχονται, να ανακοινώσουν περεταίρω μείωση του εισοδήματος των Δημοσίων Υπαλλήλων με πρόσχημα αυτή τη φορά το ενιαίο μισθολόγιο και το έλλειμμα του Τ.Π.Δ.Υ.

 

Ως προς το πρώτο η παράταξή μας επαναδιατυπώνει την πρότασή της για ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. Μέσα από αυτό το μισθολόγιο δίνεται η δυνατότητα να αρθούν οι ανισότητες μεταξύ των κατηγοριών και να διατηρηθούν βασικά χαρακτηριστικά της ειδικής αυτής κατηγορίας Δημοσίων Υπαλλήλων.

 

Αναφορικά με το έλλειμμα στο Τ.Π.Δ.Υ. λέμε για πολλοστή φορά ότι τα ελλείμματα δεν τα προκάλεσαν οι εργαζόμενοι αλλά οι διορισμένοι αχυράνθρωποι των Κυβερνήσεων, που παρίσταναν τόσα χρόνια τον πρόεδρο και το Δ.Σ του ταμείου, με τις αποφάσεις τους. Στέλνουμε για τελευταία φορά το μήνυμα προς την Κυβέρνηση αλλά και προς τους Βουλευτές της πλειοψηφίας ότι εμείς παραμένουμε στις γραμμές του κοινωνικού κράτους και της εθνικής ανεξαρτησίας και αγωνιζόμαστε από μέσα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αυτοί έχουν απομακρυνθεί από τις βασικές αρχές του ΠΑΣΟΚ και ξεπέρασαν κατά πολύ την κόκκινη γραμμή.

 

Ζητάμε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να ταχθεί έμπρακτα, δίπλα στην διεκδίκηση των Δικαστικών Υπαλλήλων για ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, όπως άλλωστε έκαναν και οι προκάτοχοί του όσες φορές τέθηκε θέμα μισθολογίου. Η παράταξή μας αναλαμβάνει, παράλληλα με τις ενέργειες της ΟΔΥΕ, μια σειρά πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση αυτή και ζητάει σε πρώτη φάση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να πάρει θέση.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ