Π.Α.Σ.Κ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2010

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

Η ισοπέδωση των εργαζομένων, η εξοντωτική αύξηση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών και η προκλητική μείωση των συντάξεων, προκειμένου να «σωθούν τα ταμεία» είναι πλέον νόμος του κράτους. Ο νόμος αυτός όμως δεν είχε και δεν θα βρει ποτέ την συναίνεση της κοινωνίας και ως εκ τούτου ο αγώνας για την ανατροπή του συνεχίζεται.

 

Οι υπουργοί των οικονομικών και εργασίας αποδείχθηκε ότι δεν είχαν το σθένος να στείλουν το λογαριασμό σ’ εκείνους που χρεοκόπησαν το σύστημα και να δημεύσουν τις παράνομες περιουσίες τους. Ο λογαριασμός στάλθηκε στους εργαζόμενους που πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους και δεν έχουν καμιά ευθύνη για την χρεοκοπία των ταμείων. Οι εργαζόμενοι όμως διαθέτουν και μνήμη και γνώση και όταν θα έρθει η ώρα θα επιστρέψουν το λογαριασμό στους νεοφιλελεύθερους «σοσιαλιστές» των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας. Τα κροκοδείλια δάκρυα του Λοβέρδου –οτι τάχα προσπαθεί για το καλύτερο-  δεν έπεισαν κανέναν, αυτά ήταν επικοινωνιακά τεχνάσματα και τίποτε άλλο.

 

Η παράταξή μας δεν έδωσε και δεν δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποικία της Τρόϊκας, δεν συναίνεσε και δεν θα το κάνει ποτέ, στο να οδηγηθεί η κοινωνία στην αποσταθεροποίηση, στον πανικό και στην ανασφάλεια.

 

Με ανακοινώσεις και δελτία Τύπου στείλαμε το μήνυμα προς όλους ότι η παράταξη της ΠΑΣΚ δεν στηρίζει αυτή την πολιτική. Τα στελέχη και τα μέλη της παράταξής μας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και θα συνεχίσουν με περισσότερο σθένος να αγωνίζονται, από μέσα, για την ανατροπή αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που στόχο έχει την αποδόμηση της κοινωνίας και την συντριβή των εργαζομένων.

 

Ο στόχος αυτού του νέου ασφαλιστικού νόμου είναι ένας: να δώσει στους επιχειρηματίες που λήστεψαν το κράτος –με τη βοήθεια και των πολιτικών- φθηνά εργατικά χέρια για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν ακόμη περισσότερο πλούτο στα χέρια τους. Θέλουν να παραδώσουν στους  «κολλητούς» τους την λίγη δημόσια περιουσία που απέμεινε –και αυτή υποθηκευμένη- σε χαμηλή τιμή.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι σε τέτοιες πολιτικές είμαστε απέναντι και καλούμε τον Πρωθυπουργό να ακούσει, έστω και την ύστατη τούτη στιγμή, το λαό. Καλούμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να σταματήσουν να στηρίζουν αντεργατικές και αντιλαϊκες ρυθμίσεις, τους καλούμε να πράττουν σύμφωνα με την εντολή που τους δόθηκε στις εκλογές.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ