Π.Α.Σ.Κ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

 

Για άλλη μια φορά, μέσα σε λίγους μήνες, η κυβέρνηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συζητά στη βουλή το πολυνομοσχέδιο της τρόϊκας για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τις απολύσεις προσωπικού, μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης οργανισμών.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είδαμε τις αποδοχές μας να μειώνονται δραματικά, την κοινωνική ασφάλιση να μπαίνει στην κλίνη του Προκρούστη, ενώ τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να καρατομούνται. Τώρα έρχονται, για μία ακόμα φορά, να στέψουν τα πυρά τους κατά των όσων απέμειναν.

Στα συρτάρια τους έχουν έτοιμο το νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων με το οποίο προβλέπονται δραματικές περικοπές στις δαπάνες μισθοδοσίας.

Από τα παράθυρα των καναλιών παρέλασαν διάφοροι βουλευτές της πλειοψηφίας οι οποίοι για πολλοστή φορά εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα μέτρα, αλλά τελικά, για άλλη μια φορά θα τα ψηφίσουν.

Σ' αυτή τη λαίλαπα δεν περιμένουμε να αντιδράσουν οι πρίγκιπες της πολιτικής, αυτοί που μπήκαν στην πολιτική με τις γνωριμίες τους. Έχουμε την απαίτηση από τους βουλευτές που “κατάγονται” από το συνδικαλιστικό κίνημα και τα κοινωνικά κινήματα οι οποίοι κατέκτησαν τη βουλευτική τους έδρα με αγώνες, να τιμήσουν την “καταγωγή” τους και να πουν το μεγάλο ΟΧΙ ΑΛΛΟ - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται να πληρώνουν τους τοκογλύφους και τις τράπεζες. Απαιτούν την αλλαγή αυτής της πολιτικής που εξυπηρετεί τους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο. Απαιτούν την ανατροπή του μνημονίου και των αντεργατικών πολιτικών.

Το δίλημμα “αν δεν περάσουν τα μέτρα θα πέσει η κυβέρνηση” δεν θα πρέπει να λειτουργήσει για μια ακόμα φορά ως άλλοθι για την αποδιάρθρωσης της Υγείας, της Παιδείας, της Δικαιοσύνης και γενικότερα των κοινωνικών υπηρεσιών.

 

Για όλα αυτά, αλλά και για όσα πρόκειται να έρθουν συμμετέχουμε δυναμικά στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου 2010.

 

Διεκδικούμε:

 

► δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς αμοιβές


δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση, 


δικαίωμα στις σταθερές εργασιακές σχέσεις,


► επαναφορά και διεύρυνση δικαιωμάτων,


► το δικαίωμα στη ζωή.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ