Π.Α.Σ.Κ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αθήνα, Οκτώβριος 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

 

Η ΠΑΣΚ Δικαστικών υπαλλήλων συγχαίρει όλους τους συναδέλφους που εκλέχτηκαν στα υπηρεσιακά συμβούλια και τους εύχεται καλή θητεία.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 5-10-2010 συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας, για τα οποία θα ενημερωθείτε από τις ανακοινώσεις της ΟΔΥΕ.

Εμείς θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι προάγγελοι των περικοπών ανέλαβαν το ρόλο τους. Ειδικότερα αναφερόμαστε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος αφού διόρισε – στα πλαίσια συνέχισης της οικογενειοκρατίας - τη σύζυγό του υποψήφια Δήμαρχο Σαρωνικού, βρήκε το χρόνο να αναλάβει  εργολαβικά να συκοφαντήσει το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο, συνεπικουρούμενος από τα παπαγαλάκια της «δημοσιογραφίας». Εκείνο λοιπόν που μας ετοιμάζουν είναι ένα «φτωχολόγιο» το οποίο θα το ονομάσουν μισθολόγιο. Αφού λοιπόν, προετοίμασαν το έδαφος αποκαλώντας μας «τεμπέληδες» και «χαραμοφάϊδες» στρέφοντας ένα μέρος της κοινωνίας εναντίον μας, έρχονται στα πλαίσια του μνημονίου, να συνεχίσει την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Μέσα από το επικυρωμένο μνημόνιο, το προσχέδιο προϋπολογισμού 2011, αλλά και το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζουν, επιχειρείται νέα επίθεση στο εισόδημα και στις κατακτήσεις μας. 

Εμείς δεν πιστεύουμε ότι τα φάγαμε όλοι μαζί, οι δημόσιοι υπάλληλοι απουσίαζαν από το φαγοπότι. Κατά κύριο λόγο αυτοί που απόλαυσαν τα «εδέσματα» του δημόσιου χρήματος είναι αυτοί που διαχειρίστηκαν τους προϋπολογισμούς της χώρας. Ας μας επιτραπεί να αναφερθούμε στα όσα λέει ο Πάγκαλος με μια μαντινάδα βάζοντας και μια νότα χιούμορ σ’ αυτή τη μαύρη εικόνα που έχει δημιουργηθεί. «μαζί φάγαμε τα λεφτά, λένε στην Ελλάδα/ μα το ίδιο τρώει ένας λαγός, το ίδιο μια γελάδα;».

 

Συνάδελφοι

Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες και θα πρέπει να μας βρουν ενωμένους και αποφασισμένους να ανατρέψουμε τα σχέδια σ’ αυτούς που θέλουν να διευρύνουν τη φτώχεια μας. Γι’ αυτό συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ. Αφήνουμε τα μολύβια και σηκώνουμε ψηλά τη γροθιά μας, πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα ανεχτούν άλλες μειώσεις στους μισθούς τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2010

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ