Π.Α.Σ.Κ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

 

Το 2010, η χρονιά του μνημονίου, της Τρόϊκας και των περικοπών, επισφραγίστηκε με το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας. Οι άνανδροι ψευτοεπαναστάτες επέλεξαν, για μια ακόμα φορά, δικαστική υπηρεσία προκειμένου να “στείλουν” το μήνυμά τους στους κυβερνώντες. Δυστυχώς σήμερα το πρωί οι οπαδοί της τυφλής βίας, έβαλαν σε κίνδυνο τις ζωές αθώων ανθρώπων, προκειμένου να βάλουν ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της αποσταθεροποίησης της κοινωνίας και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

 

Η παράταταξή μας καταδικάζει κατηγορηματικά τέτοιες ενέργειες και εκφράζει τη συμπαράστασή της σε όλους τους εργαζόμενους στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας και τους προτρέπει να διασφαλίσουν, τούτη τη δύσκολη ώρα, την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών. Υπενθυμίζουμε ότι μέσα στα κτήρια των Δικαστηρίων αυτών υπάρχει ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματα που απαιτούνται για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Είναι χρήματα από φορολογικές υποθέσεις που θα έπρεπε να έχουν αποδοθεί στο Δημόσιο και δυστυχώς δεν έχουν αποδοθεί ακόμα. Άρα λεφτά υπάρχουν. Χαιρετίζουμε την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση της απονομής τόσο στη πολιτική, όσο και στη διοικητική Δικαιοσύνη. Καλούμε τον υπουργό της Δικαιοσύνης να συνεχίσει τις προσπάθειές του για τη λήψη μέτρων ασφάλειας στα Δικαστήρια.

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

 

Έχει πλέον ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πρόσληψη 148 νέων συναδέλφων από τους πρόσφατους διαγωνισμούς. Καλωσορίζουμε τους νέους συναδέλφους και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στον δύσκολο, κατά γενική ομολογία, χώρο των Δικαστηρίων. Θα πρέπει όμως παράλληλα να επισημάνουμε ότι οι προσλήψεις αυτές απλά ισοφαρίζουν τις αποχωρήσεις των τελευταίων μηνών, λόγω του ασφαλιστικού νόμου. Οι μετατάξεις δυστυχώς είναι κατά πολύ λιγότερες από τις αναμενόμενες γιαυτό, θεωρούμε οτι λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα θα είναι η πρόσληψη και των υπολοίπων επιτυχόντων των διαγωνισμών, έτσι, θα δοθεί μια ανάσα στις υπηρεσίες οι οποίες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν υποτυπωδώς. Καλούμε τον Υπουργό της Δικαιοσύνης και την Κυβέρνηση να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

 

Το 2010 ήταν ομολογουμένως μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα, για τους εργαζόμενους για την κοινωνία. Ο δημόσιος υπάλληλος χτυπήθηκε όσο ποτέ άλλοτε αφού θεωρήθηκε από την τρόϊκα ο υπεύθυνος για την οικονομική κρίση της χώρας μας, εμείς εμμένουμε στη θέση μας και επαναλαμβάνουμε οτι την κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι. Το 2011 θα είναι επίσης μια δύσκολη χρονιά και θα χρειαστεί να είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι για αγώνα για όσα σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς.

 

Στο χέρι μας είναι να τους ανατρέψουμε τα σχέδια.

η ΠΑΣΚ Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας

εύχεται σε όλους

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ