Π.Α.Σ.Κ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ της ΟΔΥΕ και μετά την οκτάμηνη κωλυσιεργία των «Δημοκρατικών δυνάμεων», συμπληρώθηκε το προεδρείο της Ομοσπονδίας με αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων. Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι το αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο είναι πάγια θέση της παράταξής μας και εμμένουμε σ’ αυτήν.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Ιδιαίτερη εντύπωση και ανησυχία προκάλεσε το γεγονός ότι οι υπονομευτές των κατακτήσεών μας προσπαθούν να «σπάσουν» το ωράριο και να μας επιβάλουν, γιατί έτσι το θέλουν, να υποχωρήσουμε από την μεγαλύτερη κατάκτησή μας. Μια τέτοια φωνή ακούστηκε στην Γ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων όπου επιτέθηκε στο ωράριο και ζήτησε την επιμήκυνσή του προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα Δικαστήρια. Το ερώτημα προς τις φωνές αυτές είναι: «ποια η θέση σας για την αποσυμφόρηση του πρωτοδικείου της Αθήνας; Είστε υπέρ της διάσπασης του μεγαλύτερου Δικαστηρίου της Ευρώπης, σε τρία πρωτοδικεία της Αττικής ή όχι; Θεωρείται ότι η επιμήκυνση του ωραρίου θα λύσει προβλήματα;» Εμείς ξεκάθαρα λέμε ότι η επιμήκυνση του ωραρίου δεν λύνει το πρόβλημα ενώ αντίθετα δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους εργαζόμενους στα Δικαστήρια και στους Δικηγόρους και κάνουμε γνωστό προς όλους τους υπονομευτές των κατακτήσεών μας ότι: «ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ». Εμείς είμαστε εδώ έτοιμοι να αντισταθούμε όπως κάναμε και στο παρελθόν για αυτή μας την κατάκτηση, όπως επίσης είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης αρκεί να μην είναι επαχθής για τους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ένα άλλο θέμα που μας θορύβησε είναι το γεγονός ότι, στη συνεδρίαση του 5/μελους Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Εφετείου Λαμίας στις 1-12-2010 αποσπάστηκε μία συνάδελφος από το Ειρηνοδικείο στο Εφετείο Λαμίας. Θεωρούμε την απόφαση αυτή τουλάχιστον αυταρχική και ζητάμε από τον Υπουργό της Δικαιοσύνης να παραπέμψει σύμφωνα με τον κώδικα την υπόθεση στο 5/μελές του Αρείου Πάγου. Δεν είναι δυνατόν καθημερινά να γινόμαστε μάρτυρες αποστελέχωσης των κατώτερων υπηρεσιών για την υπερστελέχωση των ανώτερων. Αυτό θυμίζει το γνωστό «Έχω και μαχαίρι και πεπόνι». Καλούμε τον Υπουργό της Δικαιοσύνης προκειμένου να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται με τις κενές οργανικές θέσεις, να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη και των επιτυχόντων των πρόσφατων διαγωνισμών.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ