ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 Αθήνα, 3 Ιουλίου 2014

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι μας,

Με συνέπεια και διαρκή αγώνα προχωρούμε σε συλλογική δράση και ακόμα μία φορά αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε έγκαιρα για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που διαδραματίστηκαν στο θεσμικό μας όργανο. Επιμένουμε πάντα στη σύνθεση απόψεων, στην καλή συνεργασία ανάμεσα στις παρατάξεις για το καλό του κλάδου μας. Δίνουμε έμφαση στην καλή λειτουργία του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, όχι από συναίσθημα, αλλά από πεποίθηση ότι η αλληλεγγύη, είναι βασική προϋπόθεση για την επιδίωξη του κοινού σκοπού, που έχει να κάνει με την πρόοδο του κλάδου και δίνει μερίδιο στα αγαθά της οικονομικής προόδου και της Δικαιοσύνης.

 

Δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη. Να μη δείξουμε άλλη ανοχή σε αρνητικές λειτουργίες, καμία επανάπαυση. Ο καθένας μας πρέπει να προβληματιστεί και να δώσει αποφασιστική απάντηση σε όσους απειλούν με απερίσκεπτες ενέργειες τη συνοχή του κλάδου. Η προσπάθεια μας αυτή είναι δίκαιη και την δίνουμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς κρίνοντας όποιες συμπεριφορές παραβιάζουν τις καταστατικές και θεσμικές λειτουργίες. Ήρθε η ώρα να αναδείξουμε, να ενημερώσουμε, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για όλες τις εξελίξεις οι οποίες διαμορφώνουν το μέλλον μας. Καλούμαστε σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα. Η εμπειρία μας διδάσκει ότι η οποιαδήποτε θετική ή αρνητική λειτουργία της δράσης όλων μας στα θεσμικά όργανα, πρέπει να γίνεται κτήμα της βάσης, στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας και της κοινωνικής λογοδοσίας.

 

Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 και πριν αρχίσει η διαδικασία των αποφάσεων, ο πρόεδρος του Δ.Σ. έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση του Δ.Σ. και αποχώρησε.

 

Συνεχίστηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου του Δ.Σ., κ. Χρήστου Λυμπερόπουλου και μετά από τις τοποθετήσεις – προτάσεις των μελών του Δ.Σ., ολοκληρώθηκε με τις εξής αποφάσεις:

 

1) Προκήρυξη συνεδρίου στις 9,10,11 Οκτωβρίου 2014 (αν αυτό δεν συνέβαινε εμπρόθεσμα, υπήρχε κίνδυνος να χαθούν οι προθεσμίες και να οδηγηθεί η ΟΔΥΕ σε προσωρινή διοίκηση).

2) Εκλογή διαπαραταξιακής επιτροπής για την οργάνωση του συνεδρίου.

3) Άμεση συνάντηση του συνόλου Δ.Σ. με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την επομένη της συνάντησης, συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ για ενημέρωση και εκτίμηση της κατάστασης.

4) Έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και μέχρι τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Τη μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασίσει το Δ.Σ. σε νέα συνεδρίαση του.

5) Ανανεώθηκε η απόφαση προηγούμενου συμβουλίου για την παράταση της θητείας του Δ.Σ. και των οργάνων του (Ελεγκτική Επιτροπή) μέχρι το Συνέδριο.

 

Η παράταξή μας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κλάδο, θα πάρει για άλλη μια φορά τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί η κρίση και να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι με αλληλεγγύη και συνεργασία, με μοναδικό σκοπό το καλό του κλάδου μας.

 

Σημείωση: Θα ακολουθήσει νεότερη, αναλυτική ανακοίνωση για όλα τα θέματα που μας αφορούν.

 

 Για τη Γραμματεία

 

Γενικός Γραμματέας

 

Χρήστος Λυμπερόπουλος

Αναπληρωτής Γραμματέας

 

 Κατερίνα Δημόκα 

Οργανωτικός Γραμματέας - Θέσεων

  

Νίκος Ραυτόπουλος