ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Υ.Ε.)

Πρωτοδικείο Αθηνών

π. Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 13, γρ. 201

 ΤΗΛ: 210-8826464 & FAX: 210-8826172

  ΑΘΗΝΑ, 31/01/2020

Αρ. Πρωτ. 115

 

ΘΕΜΑ: Απόφαση της ΟΔΥΕ για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση

 

ΠΡΟΣ: Τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους και όλους τους συναδέλφους Δικαστικούς Υπαλλήλους

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Κατατίθεται μέσα στις επόμενες μέρες στη Βουλή για ψήφιση το νέο αντιασφαλιστικό Σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης της Ν.Δ. συνεχίζοντας την επίθεση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/16), ο οποίος επέφερε μειώσεις μέχρι και 350 στις κύριες συντάξεις, αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως και τον ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο, κλείνοντας και νομικά κενά ώστε να μην βγαίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές οι διατάξεις του.

 

Με αυτό το Σχέδιο Νόμου:

Είναι προφανές, από τα παραπάνω, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει να λύσει για τα επόμενα 50 χρόνια μια και καλή το ασφαλιστικό, παγιώνοντας με τον Νόμο που φέρνει για ψήφιση τις μνημονιακές περικοπές όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, καταδικάζοντας έτσι τους συνταξιούχους της χώρας μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση στο διηνεκές.

 

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα!

 

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν ή θέλουν να το αντιμετωπίζουμε. Οι συντάξεις αποτελούν τη μια πλευρά προστασίας και της αξιοπρεπούς ζωής, μετά την εργασία μας! Το ασφαλιστικό όμως περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζόμενου,  κάθε νέου. Από τις συντάξεις ως την ασφάλιση του μικρού παιδιού και τα εμβόλια του, τα φάρμακα μας όταν αρρωσταίνουμε. Περιλαμβάνει τις ιατρικές εξετάσεις, τις παροχές υγείας και πρόνοιας, την προστασία της μητρότητας, την προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

Σας καλούμε να αγωνιστούμε για να εμποδίσουμε το παραπέρα χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Να αγωνιστούμε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

 ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!

 

Για το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ

 

 Ο Πρόεδρος                     Η Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Διαμάντης             Μαριάνθη Μισαηλίδου