ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Υ.Ε.)

Πρωτοδικείο Αθηνών

π. Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 13, γρ. 201

 ΤΗΛ: 210-8826464 & FAX: 210-8826172

 

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2020

Αρ.Πρωτ. 202

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Εκλογές αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια
ΠΡΟΣ: Τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους και τα φυσικά μέλη

 


Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων Δικαστικών Υπαλλήλων όλης της χώρας, στη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια όλων των βαθμίδων των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της χώρας, των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και του ΣτΕ.
 

Αναμένοντας την έκδοση των αποτελεσμάτων των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και του ΣτΕ, οφείλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας προς τους εκλεγέντες ως τακτικούς και αναπληρωματικούς αιρετούς εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια όλων των βαθμίδων στα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες, αλλά και σε όλους όσους εξέθεσαν τις υποψηφιότητές τους στην κρίση των συναδέλφων.
 

Ο θεσμός των υπηρεσιακών συμβουλίων είναι μια βαθειά δημοκρατική διαδικασία στην οποία κατοχυρώσαμε την ισότιμη με ψήφο συμμετοχή μας, μετά από αγώνες χρόνων. Η ίδια η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων δεν αποτελεί από τη φύση της θεσμό συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης και αυτό οφείλουν να το αναδείξουν και να το διαφυλάξουν πρώτα απ΄ όλα οι εκλεγμένοι στις θέσεις αυτές συνάδελφοι, αλλά και όλοι εμείς οι υπόλοιποι, συνδικαλιστές ή μη Δικαστικοί Υπάλληλοι. Επομένως , μέσα από την εκλογική αυτή διαδικασία, ούτε νίκησε κανείς, ούτε ηττήθηκε κανείς και το μόνο που χρειάζεται είναι σοβαρή και υπεύθυνη εκπροσώπηση με γνώμονα τη δικαιοσύνη και την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων που τυχόν θα κριθούν μέσα από τις διαδικασίες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
 

Για το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ
Ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Μιχάλης Μαυρογένης