ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Υ.Ε.)

Πρωτοδικείο Αθηνών

π. Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 13, γρ. 201

 ΤΗΛ: 210-8826464 & FAX: 210-8826172

 

Αθήνα, 9 Ιούνιου 2021

Αρ. Πρωτ. 254

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

 

Προς:

1) Όλα τα Μέσα Ενημέρωσης (έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου)

2) Όλους του Πρωτοβάθμιους Συλλόγους (μέλη της ΟΔΥΕ) και τους συναδέλφους Δικαστικούς Υπαλλήλους της χώρας

 

Η Ο.Δ.Υ.Ε. και όλοι οι  Δικαστικοί Υπάλληλοι της χώρας, συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 10 Ιούνη 2021, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων:

  1. Προβλέπει την κατάργηση του 8ώρου και την επιβολή εβδομάδας 50 ωρών εργασίας, μέσω των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

  2. Ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία.

  3. Καταργεί τον εμβληματικότερο και φιλεργατικότερο νόμο στη χώρα μας για τα εργασιακά, τον Ν. 1264/82.Στο Δημόσιο, ουσιαστικά, απαγορεύουν την απεργία, αφού για πρώτη φορά, πέρα από το προσωπικό ασφαλείας, καθιερώνουν και το προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης εργασίας σε ποσοστό 33,3%!!!

  4. Καταργεί την Κυριακάτικη αργία σε 31 κλάδους κι επιχειρήσεις, μειώνουν την αμοιβή των υπερωριών (αν και όταν αυτές πληρώνονται) και απελευθερώνουν τις απολύσεις εργαζομένων, αφού ο εργοδότης δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, αν δικαιωθεί στο δικαστήριο. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ωφελεί μόνο τους εργοδότες κι αποστερεί τη μόνη μέρα ξεκούρασης από τους εργαζόμενους.

  5. Διαλύει ουσιαστικά το ΣΕΠΕ (σώμα Επιθεώρησης Εργασίας), με τη  δήθεν μετατροπή του σε ανεξάρτητη αρχή.

Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ και της εργοδοσίας. Ειδικά τα μέτρα που αναφέρονται στη λειτουργία των σωματείων, στο δικαίωμα στην απεργία, στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, αφορούν και στο Δημόσιο.

Μπροστά σε αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο λαιμητόμο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε, έτσι ώστε να μην ψηφιστεί από τη Βουλή κι αν ακόμη ψηφιστεί, να ανατραπεί.

Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα δίνουν συντονισμένα τη μάχη για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δίνουμε το παρών στην απεργία της 10ης Ιουνίου και στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας για να βροντοφωνάξουμε:

 

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ  και των  Εργατικών Συνδικάτων, στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 10 Ιούνη 2021

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

της

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

(Ο.Δ.Υ.Ε.)