ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Υ.Ε.)

Πρωτοδικείο Αθηνών

π. Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 13, γρ. 201

 ΤΗΛ: 210-8826464 & FAX: 210-8826172

 

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2020

Αρ.Πρωτ. 169

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Θέμα: Συνάντηση του  Προέδρου του Κεντρικού Διοικητικού Συμβούλιου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντωνίου  Αυγερινού με τον Πρόεδρο της ΟΔΥΕ Γιώργο Διαμάντη   

 

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 συνάντηση του Προέδρου του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντωνίου Αυγερινού με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ συνάδελφο Γιώργο Διαμάντη. Η συνάντηση έγινε στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μετά από πρόσκληση του κ.Αυγερινού.

 

Κατά τη συνάντηση, έγινε αρχικά αποτίμηση της μέχρι σήμερα συμβολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού στα Δικαστήρια. Από τη μεριά μας ο Πρόεδρος της ΟΔΥΕ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. για την πολύ μεγάλη προσφορά της διάθεσης ομάδων εθελοντών, οι οποίοι πραγματοποιούν έως και σήμερα ελέγχους θερμομέτρησης στα Δικαστήρια όλης της χώρας.

 

Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας με σκοπό αφενός μεν την διάδοση του εθελοντισμού, αφετέρου δε την εκπαίδευση των συναδέλφων Δικαστικών Υπαλλήλων, προκειμένου να αποκτήσουν βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών, που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, τόσο στο εργασιακό μας περιβάλλον, όσο και στην  καθημερινές κοινωνικές μας συναναστροφές. Συμφωνήθηκε δε στο άμεσο μέλλον να αναληφθούν μέσα από τα θεσμικά όργανα (Δ.Σ. ΟΔΥΕ και Δ.Σ. Ε.Ε.Σ.), πρωτοβουλίες ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο πλευρών.

 

Για το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ

 

Ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Μιχάλης Μαυρογένης