ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Υ.Ε.)

Πρωτοδικείο Αθηνών

π. Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 13, γρ. 201

 ΤΗΛ: 210-8826464 & FAX: 210-8826172

 

Αθήνα, 1 Απριλίου 2020

Αρ.Πρωτ. 144

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΡΟΣ: Α) Τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους και τα φυσικά μέλη
Β) Τους Προϊσταμένους Διευθύνσεων όλων των Δικαστηρίων της χώρας

ΘΕΜΑ: Διανομή υλικών προστασίας (απολυμαντικών υγρών, γαντιών και μασκών) για προστασία από τον κορωνοϊό των εργαζομένων στα Δικαστήρια

Μετά την εξαγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης για την εξασφάλιση προς διάθεση στις Δικαστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας 6.000 φιαλών απολυμαντικού υγρού των 500 ml έκαστο, 5.000 μασκών υψηλής ποιότητας FFP2/Ν95, καθώς και 5.000 γαντιών νιτριλίου, ακολούθησε συνεργασία της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης με τους Διευθύνοντες και τους/τις Προϊσταμένους Διευθύνσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

 

Στο πλαίσιο αυτό η Ο.Δ.Υ.Ε. δια των εκπροσώπων της στην Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης, ζήτησε την συνδρομή των Προϊσταμένων των Ανωτάτων Δικαστηρίων και υπήρξε άμεση ανταπόκριση με την αποστολή από μέρους τους εγγράφων προς τις Εφετειακές Περιφέρειες, με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τον αριθμό των υπηρετούντων καθημερινά κατά τη διάρκεια της αναστολής εργασιών Δικαστικών Υπαλλήλων και Δικαστικών Λειτουργών.

Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι σήμερα 1 Απριλίου 2020 (ώρα 12:00 για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ώρα 14:00 για τον Άρειο Πάγο), ώστε να αξιολογηθούν από την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης, κατά την αυριανή προγραμματισμένη μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασή της. Σημειώνεται ότι για την διανομή του υλικού στα Διοικητικά Δικαστήρια έχει επιληφθεί το Συμβούλιο Επικρατείας.
 

Για το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ

 

 Ο Πρόεδρος                     Η Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Διαμάντης             Μαριάνθη Μισαηλίδου

  1. ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

  2. ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ