ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Χαλκίδα, 8/7/2011

Αρ.Πρωτ 1

 

ΠΡΟΣ: Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κύριο Μιλτιάδη Παπαϊωάννου

ΚΟΙΝ: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ                 

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδος, στεγάζονται δύο Δικαστικές Υπηρεσίες, το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Χαλκίδος. Εδώ και τόσα χρόνια ξοδεύονται δεκάδες εκατομμύρια για την ανακαίνιση αυτού του κτηρίου προκειμένου να είναι λειτουργικό, καθόσον οι προδιαγραφές του δεν εξυπηρετούσαν τις υπάρχουσες ανάγκες. Ενώ έχουμε φτάσει στο έτος 2011, οι υπηρεσίες αυτές, λειτουργούν ακόμα ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ, αφού το κτήριο έχει χαρακτηρισθεί ως νεοκλασικό διατηρητέο, και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εγκατάσταση κεντρικού κλιματισμού, συναντά πάντα εμπόδια στις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Το αποτέλεσμα είναι να εργάζονται οι Δικαστικοί Λειτουργοί, οι Δικαστικοί Υπάλληλοι και οι δικηγόροι υπό συνθήκες τριτοκοσμικές, αφού οι θερμοκρασίες κάθε καλοκαίρι ξεπερνούν τα όρια των ανθρώπινων αντοχών. Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε, να γίνει δεκτό το αίτημά μας – αίτημα των εν λόγω Υπηρεσιών, που αφορά την έγκριση δαπάνης, για την αγορά φορητών κλιματιστικών μονάδων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ΑΜΕΣΑ το σημαντικό αυτό πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι στις Δικαστικές Υπηρεσίες Χαλκίδος, δεν είναι διατεθειμένοι να εργαστούν και αυτό το καλοκαίρι υπό συνθήκες που αγγίζουν τα όρια του καύσωνα, προσπαθώντας αξιοπρεπώς να αποδείξουν ότι οι Δικαστικές Υπηρεσίες της Χώρας λειτουργούν άψογα.

 

Ζητούμε άμεση λύση, γιατί μόνο κάτω από ανθρώπινες συνθήκες θα μπορέσουμε να παραμείνουμε στο χώρο εργασίας μας και φέτος ώστε να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες.

 

Τα μέλη του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. του Συλλόγου των Δικαστικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Χαλκίδος

 

Μαρία Αντωνίου 

Μαρία Σταματούκου

Σταυρούλα Ρήγκου

Κων/να Δανιά

Παρθένα Ασλαματζίδου