ΑΠΟΦΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Για ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Εδώ και ένα χρόνο, που εφαρμόζεται η πολιτική  του μνημονίου, βιώνουμε την μεγαλύτερη επίθεση που έχει γίνει ποτέ στην ελληνική κοινωνία, σε μισθούς, κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα.

Οι περικοπές που έγιναν το 2010 σε μισθούς και επιδόματα (που αντιστοιχούν σε περίπου 2-3  μισθούς για κάθε εργαζόμενο) σε συνδυασμό με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων έχουν φτάσει στα επίπεδα του 30%.

Το σχεδιαζόμενο «Ενιαίο Μισθολόγιο» στο Δημόσιο θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη ότι οι αντοχές των εργαζομένων έχουν εξαντληθεί. ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: «Με όποιο τρόπο και αν καθιερωθεί το Ενιαίο Μισθολόγιο, οι ονομαστικές μας αποδοχές δεν  μπορούν να μειωθούν από τα ήδη δραστικά μειωμένα σημερινά τους επίπεδα. Όποια επιπλέον μείωσή τους θα καταστήσει ακόμα πιο δύσκολη και αυτήν ακόμα την διαβίωση εμάς και των οικογενειών μας». Με τα δεδομένα αυτά καλούμε τα θεσμικά όργανα μας σε δεύτερο και τρίτο βαθμό (ΟΔΥΕ και ΑΔΕΔΥ αντίστοιχα), να μεθοδεύσουν ΑΜΕΣΑ τη δράση τους και να καταθέσουν δημόσια τις προτάσεις τους για ένα ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ που:

1.Θα κατοχυρώνει ως βασικό μισθό αυτόν που αντιστοιχεί στις σημερινές αποδοχές του κάθε εργαζομένου αθροιζόμενο με το σημερινό κίνητρο απόδοσης.

2.Θα διατηρεί τα μισθολογικά κλιμάκια και τον χρόνο ωρίμανσης όπως ακριβώς ισχύει σήμερα.

3.Θα αθροίζει στο ακέραιο τα υπάρχοντα σήμερα ειδικά επιδόματα έτσι ώστε όπως και αν αυτά ονομαστούν να διατηρούν το σημερινό σύνολο ακαθαρίστων αποδοχών.

Τα παραπάνω είναι οι ελάχιστες εγγυήσεις που μπορούμε να δεχθούμε σε ένα νέο μισθολόγιο και θα πρέπει να αποτελέσουν τη βάση της όποιας συζήτησης με την πολιτική εξουσία.

Δηλώνουμε τέλος ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ  ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, απ΄ όπου και αν αυτές προέρχονται. Για το λόγο αυτό καλούμε την ΟΔΥΕ να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ, με την δημοσιοποίηση από την Κυβέρνηση του Σχεδίου Νόμου για το Ενιαίο Μισθολόγιο, ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ή ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Δ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, προκειμένου να ληφθούν με αντιπροσωπευτικό τρόπο οι αποφάσεις δράσης και να διαμορφωθεί το διεκδικητικό πλαίσιο για το ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ.

 

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί προς τους κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εσωτερικών, την ΑΔΕΔΥ και την ΟΔΥΕ και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο του Ηρακλείου.

 

Ηράκλειο, 31 Μαϊου 2011

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ