ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΚΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ, ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟ

 

(α) ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ, ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟΣ,
μέσα από δύο σχόλια που δημοσιεύθηκαν χθες Τρίτη 10/11/2015 σε ανάρτηση του συναδέλφου Γιάννη Ανατολίτη, στην Ομάδα επικοινωνίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στο FACEBOOK (ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ) :

1. George Derzis """Γιατί στη δουλειά μας, εκτός από εξειδικευμένα τμήματα όπως η μηχανογράφηση, το τυπικό προσόν που με επάρκεια μπορεί να εξασκήσει κανείς το έργο του δικαστικού υπαλλήλου, είναι αυτό του απολυτηρίου Λυκείου""".

2. ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ: ""...ξέρεις τί αγώνες έχουμε δώσει στην πράξη για την δίκαιη και αναλογική μεταχείριση όλων των συναδέλφων είτε για την ισόποση κατανομή του "πόρου"παλιά είτε για τις επιλογές προϊσταμένων στα ΥΣ...Τώρα πάνε να τα ανατρέψουν όλα κυβέρνηση ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ της ΟΔΥΕ,όταν ο κλάδος έχει βρει την ηρεμία του στο"κατηγογοριακό",μετά από πολλά χρόνια τριβών.Στο χέρι μας είναι να μη περάσουν τα σχέδια ΤΟΥΣ,γιατί έρχονται κι΄άλλα χειρότερα.Το Συνέδριο είναι μια καλή ευκαιρία ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ Σ' ΑΥΤΑ."""

(β) ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΚΙ ΕΓΩ """ΕΝΩΤΙΚΑ""", ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ:

3. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ.
4. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕ και ΥΕ.
5. ΖΗΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
6. ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ.
7. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2011
8. ΖΗΤΩ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.
9. ΛΕΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ...ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ...ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ.
10. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

(γ) Αφιερωμένο στους πραγματικούς κομμουνιστές και ΠΑΜΙΤΕΣ που δεν εκφράζονται από τον Λαϊκισμό και τη Διχαστική τακτική του Λ. Χανδρινού, ούτε κι από τις οικονομικές ατασθαλίες και εκκρεμότητες με το ταμείο της ΟΔΥΕ και τις εισφορές των 4 ΕΥΡΩ των συναδέλφων!

ΠΡΕΒΕΖΑ
Θάνατος είναι οι κάργιες
που χτυπιούνται στους μαύρους τοίχους και τα κεραμίδια, 
θάνατος οι γυναίκες που αγαπιούνται
καθώς να καθαρίζανε κρεμμύδια.
......................................................................
Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
ένας πέθαινε από αηδία...
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους, 
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία

(Κώστας Καρυωτάκης. Δημόσιος υπάλληλος. Τον Ιούνιο του 1928 αποσπάται στην Πρέβεζα, η οποία μόλις πριν 17 χρόνια είχε απελευθερωθεί από τους Τούρκους. Ήδη είναι αηδιασμένος από τη γραφειοκρατία και τη ζωή του δημόσιου υπάλληλου - Η αναφορά στην Πρέβεζα είναι πραγματική αλλά και συμβολική. Μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε άλλη επαρχιακή πόλη της εποχής ή την πρωτεύουσα, αφού τα ίδια συνέβαιναν και συμβαίνουν παντού και πάντα. Πάντως, οι καταστάσεις και τα πρόσωπα που περιγράφει στο ποίημα με τις ιδιότητές τους ήταν/είναι υπαρκτά και διαχρονικά. 
Ταιριάζουν και σε άλλους θεσμούς, όπως π.χ. στα κόμματα και το συνδικαλιστικό κίνημα, έτσι όπως τα κατάντησαν σήμερα ορισμένα στελέχη τους με την υποκριτική, λαϊκίστικη, διχαστική και ιδιοτελή στάση και το πέρασμά τους)
(δ) Σημ: Σήμερα είχαμε διαπαραταξιακή επιτροπή για το ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Η ΔΑΚΕ και το πρώην ΠΑΜΕ που ήθελαν συνέδριο, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ!!! ΚΑΜΙΑ. Ετσι, δεν θα υπάρχει ημερήσια διάταξη. Αρα το Συνέδριο είναι στον αέρα εξαιτίας τους. Και πάνε τζάμπα χιλιάδες ΕΥΡΩ, απόδειξη οτι συνεχίζουν να μην σέβονται τα 4 ΕΥΡΩ των συναδέλφων, παρά τα όσα αποκαλύφθηκαν για τη θητεία τους από το 2012 έως τον Οκτώβριο του 2014.