ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - διακοπες συνεδριάσεων σε όλη τη Χώρα,

 

[[[την οποία κατέθεσα εγγράφως, την ανέπτυξα προφορικά και τη συμπλήρωσα στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΔΥΕ την 02 Νοεμβρίου 2015, όπως είναι και θα τη διαβάσετε παρακάτω, δηλαδή με τη μορφή σχεδίου έτοιμης απόφασης.
Αλλά, δυστυχώς, την απέρριψαν οι τρεις επικεφαλής του πρώην ΠΑΜΕ, της ΔΑΚΕ και (μέχρι τον Σεπτέμβρη) της ΑΣΚ.
Ισως επειδή υπηρετούν σε Εισαγγελία και/ή δεν γνωρίζουν από έδρα σε Πρωτοδικείο, Εφετείο, Ειρηνοδικείο???
Μπα, δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και κάτι άλλο που θα τους βαραίνει από εδώ και πέρα: Ομολόγησαν οτι έχουν αποφασίσει "να μην ψηφίσουν ξανά πρόταση του Χρ. Καϋμενάκη, έστω κι αν συμφωνούν, έστω κι αν είναι σωστή και τεκμηριωμένη", διότι θεωρούν τον εαυτό τους εκτεθειμένο και την τακτική τους αντιφατική, αφού μέχρι τώρα ΑΣΚΟΥΣΑΝ και ΑΣΚΟΥΝ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ έξω από το ΔΣ, δηλαδή όταν είναι ενώπιον ακροατών. Αλλά μέσα στο ΔΣ και στα γραφεία της ΟΔΥΕ ΨΗΦΙΖΑΝ ομόφωνα όλες τις προτάσεις του προεδρείου και ειδικά τις δικές μου!!!
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΔΥΕ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ, δηλαδή γράφεται τι και ποιος προτείνει, κάνει και ψηφίζει!

ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ]]].

Ακολουθεί το σχέδιο της πρότασης, έτοιμο για δημοσίευση ΑΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΝ ή αν ΕΓΚΡΙΘΕΙ.
""" Συνάδελφοι, στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΔΥΕ, αποφασίσαμε...
(α) ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. 
1. ΔΙΑΡΚΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 12:00 ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΑΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΩΝ.
Καλούμε τους δικαστικούς υπαλλήλους - φυσικά μέλη της ΟΔΥΕ που εκτελούν καθήκοντα γραμματέα Έδρας σε όλη τη Χώρα, σε διαρκή διακοπή εργασιών συνεδριάσεων στα ακροατήρια των ποινικών, πολιτικών και Διοικητικών Δικαστηρίων από τις 12 το μεσημέρι μέχρι πέρατος ωραρίου ακροατηρίων, παραμένοντας στο γραφείο εργασίας τους.
2. ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΑ
Για λόγους προστασίας της υγείας και της προσωπικής και υπηρεσιακής ζωής τους από την ένταση και τον πολύ μεγάλο ρυθμό και όγκο εργασίας σε όλες σχεδόν τις δικαστικές υπηρεσίες της Χώρας. Σε βαθμό διπλάσιο από τον εμμέσως πλην σαφώς προβλεπόμενο από τον κανονισμό λειτουργίας της κάθε δικαστικής υπηρεσίας, γεγονός που συνεχίζεται αδιάκοπα επί πολλά έτη!
Γεγονός που έχει επηρεάσει καθοριστικά και από πολλές πλευρές την υγεία και την προσωπική και οικογενειακή ζωή και κατάσταση των δικαστικών υπαλλήλων.
Η αύξηση του ρυθμού και του όγκου εργασίας οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, στον πολύ μεγάλο αριθμό κενών οργανικών θέσεων επί πολλά χρόνια. ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ, ο αριθμός των οποίων επηρεάζει καθοριστικά τον ρυθμό και την "παραγωγή" αποφάσεων και γενικά δικαστηριακής ύλης.
3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΟΥΤΕ ΑΡΝΗΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ
Διευκρινίζουμε οτι η ως άνω μορφή αντίδρασης, η διακοπή εργασιών, δεν είναι απεργία, ούτε στάση εργασίας, ούτε άρνηση εκτέλεσης διοικητικών εντολών και καθήκοντος, ούτε ανυπακοή στον νόμο.
Είναι ολιγόωρη διακοπή εργασιών συνεδριάσεων δικαστηρίων και άλλων υπηρεσιών, συγκεκριμένων δηλαδή εργασιών, λόγω αδυναμίας παροχής εργασίας πέραν των φυσικών δυνάμεών μας, κάτι που, δυστυχώς, συμβαίνει ΣΥΝΕΧΩΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ.
Αλλά και για την προστασία υπέρτατων της υπηρεσίας αγαθών, όπως είναι η υγεία και η προσωπική και οικογενειακή ζωή των δικαστικών υπαλλήλων. Ατομικά και κοινωνικά αγαθά τα οποία οφείλει να προστατεύει ο κάθε υπάλληλος ατομικά. Αλλά και η ίδια η πολιτεία η οποία οφείλει να μεριμνά για τη βελτίωσή τους, και για τον επιπλέον λόγο οτι είναι βασικές προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών.
4. ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ.
Ο ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ή ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ. ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΟΔΥΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.
Η απόφαση μας αυτή θα υλοποιηθεί από τον κάθε Σύλλογο ξεχωριστά.
Με την απόφασή του θα ορίζεται η ημερομηνία έναρξης της διακοπής εργασιών και τα τμήματα ή αντικείμενα εργασίας ή δικαστικές υπηρεσίες που θα συμμετέχουν στη διακοπή εργασιών.
Με την ίδια απόφαση θα ορίζονται και συνδικαλιστικές επιτροπές σε κάθε δικαστική υπηρεσία, στην οποία θα συμμετέχουν και μη συνδικαλιστές που υπηρετούν στα οικεία τμήματα και συμμετέχουν στη διακοπή εργασιών.
Η δε τροποποίηση, η αναστολή και ανάκληση της αρχικής απόφασης, μπορούν να γίνουν μόνο μετά από απόφαση του κάθε Συλλόγου και των ίδιων συνδικαλιστικών οργάνων τους που την έλαβαν.

(β) ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Πλέον όλων αυτών, διεκδικούμε την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων σε αναγκαίο και ικανό αριθμό, ώστε να εφαρμοστούν και στους δικαστικούς υπαλλήλους οι προϋποθέσεις και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται για τους δικαστικούς λειτουργών. Δηλαδή να εφαρμοστεί και σε μας, και γιατί είναι ανάγκη και για λόγους ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ, το ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ που εφαρμόζουν οι δικαστικοί λειτουργοί για τους εαυτούς τους, όπως είναι π.χ. το πλαφόν εδρών κ.ά., η κάλυψη όλων των οργανικών θέσεών μας, το επίδομα ειδικών συνθηκών, το ειδικό βαθμολόγιο και ειδικό μισθολόγιο.