ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΑΝΕΤΟΙΜΑ, από κάθε άποψη,

 

1. Παρά τον ελάχιστο χρόνο που ως προεδρείο είχαμε στη διάθεσή μας και τις ασφυκτικές προθεσμίες που οι "11" του ΔΣ της ΟΔΥΕ επέβαλαν.
Παρά και το γεγονός οτι συνέπεσαν χρονικά με την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη ΔΣ του ΣΔΥΑ, η οποία έληξε μόλις πριν μια εβδομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό οτι μέχρι και προχθές τη ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ το απόγευμα, το Συνέδριο ήταν στον αέρα, αφού είχε συμφωνηθεί ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ να αναβληθεί! Αλλά την τελευταία στιγμή κάποιοι άλλαξαν γνώμη...

Είναι απορίας άξιον οτι οι παρατάξεις κι οι συνδικαλιστές που "έφαγαν τον κόσμο" για να γίνει το Συνέδριο, ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΝΤΕΣ στην προετοιμασία του. Λες και παρακαλούσαν να μην γίνει, αλλά να πέσει το φταίξιμο στο προεδρείο. Δεν τους κάναμε το χατήρι.
Ακόμα και μέχρι τώρα σαμποτάρουν και αρνούνται να προτείνουν τα θέματα (ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ) της ημερήσιας διάταξης για τα οποία προκάλεσαν αυτό το έκτακτο Συνέδριο!

Μέχρι και μέλη του προεδρείου της ΟΔΥΕ, "χάθηκαν" από την προετοιμασία του Συνεδρίου, λες και το προεδρείο είναι ξένο σώμα γι αυτούς, και προτιμούν να εμφανίζονται μόνο ως παράταξη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Σπανίως δε αναφέρονται και υποστηρίζουν το προεδρείο, εξυπηρετώντας μόνο παραταξιακές και άλλες σκοπιμότητες. Αφήνοντας ουσιαστικά μόνους τους τον πρόεδρο της ΟΔΥΕ Γ. Διαμάντη και τον Αντιπρόεδρο της Χρ. Καϋμενάκη να σηκώνουν σχεδόν όλο το βάρος για τη διοργάνωση του Συνεδρίου με επάρκεια, εντιμότητα και μπέσα, ακόμα και στοχοποιούμενοι για να μη γίνεται αντιληπτή η απουσία και η άρνηση των υπολοίπων.

Ας είναι... Ακόμα κι έτσι, εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει ένα ενωτικό, ήρεμο, γόνιμο και δημιουργικό Συνέδριο.

Αύριο Κυριακή 11 η ώρα το πρωί, αρχίζει μία διαρκής συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΔΥΕ (η οποία θα κρατήσει μέχρι και την έναρξη ακόμα και μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου). Σε μια ύστατη προσπάθειά μας να μας πουν επιτέλους τους φανερούς και κρυφούς λόγους για τους οποίους επέμεναν να γίνει το συνέδριο άρον άρον και σώνει και καλά τις ημέρες μνήμης των αγώνων της γενιάς του Πολυτεχνείου. Χωρίς μια αναβολή έστω και λίγων ημερών για να μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να γνωρίζουν τα θέματα και τις εισηγήσεις που τώρα δεν υπάρχουν ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ, και να εκφράσουν κι εκείνοι, οι απλοί συνάδελφοι τις απόψεις τους...

(Ακολουθεί μελέτη με τα αριθμητικά στοιχεία του Συνεδρίου)

 

2. ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
Η ΟΔΥΕ έχει 66 Συλλόγους - νομικά πρόσωπα ως μέλη της.
(60 εκτός του Ν. Αττικής και 6 εντός του Νομού Αττικής).
Και περίπου 5.600 δικαστικούς υπαλλήλους - φυσικά πρόσωπα. 
Εκ των οποίων ψηφίζουμε 4.500 συνάδελφοι.
Εκλέγοντας 231 Συνέδρους (141 εκτός Ν. Αττικής και 90 από τον Ν. Αττικής).
Όμως, από τους 66 Συλλόγους, δήλωσαν οτι θα είναι παρόντες οι 57 Σύλλογοι, με 214 συνέδρους (124 εκτός Ν. Αττικής και 90 εντός Αττικής), οι οποίοι εκλέχθηκαν από 4270 συναδέλφους).
Από τους 124 συνέδρους που δήλωσαν οτι έρχονται από την περιφέρεια, οι 3 ήρθαν από το Σάββατο, οι 106 θα έρθουν σήμερα Κυριακή και οι 15 θα έρθουν τη Δευτέρα που αρχίζει το Συνέδριο.

 

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ (Εισήγηση του προεδρείου της ΟΔΥΕ στη διαρκή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΔΥΕ την Κυριακή 11/14/2015)
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11/2015, πρώτη ημέρα Συνεδρίων
09:00 έως τις 10:00 Προσέλευση Συνέδρων στην αίθουσα συνεδρίασης για τη νομιμοποίησή τους.
10:00 Εκλογή προεδρείου.
10:15 Εναρξη εργασιών του Καταστατικού Συνεδρίου με την εισήγηση του ΔΣ της ΟΔΥΕ για την τροποποίηση του Καταστατικού της ΟΔΥΕ.
10:30 Τοποθετήσεις Συνέδρων. 
11:30 Ψηφοφορίες και, αμέσως μετά τη λήξη των ψηφοφοριών για την τροποποίηση του Καταστατικού, θα αρχίσουν οι εργασίες του Εκτάκτου Συνεδρίου, με την εισήγηση του ΔΣ της ΟΔΥΕ (αν υπάρχει) ή εισηγήσεις μελών του ΔΣ εκπροσώπων των συνδυασμών.
14:30 Διακοπή των εργασιών του Συνεδρίου για πρόχειρο φαγητό σε μπουφέ.
17:00 Εναρξη απογευματινής συνεδρίασης με τοποθετήσεις Συνέδρων.
20:30 Λήξη εργασιών πρώτης ημέρας.
21:00 Δείπνο εντός του ξενοδοχείου.

ΤΡΙΤΗ 17/11/2015, δεύτερη ημέρα Εκτάκτου Συνεδρίου
10:00 Τοποθετήσεις Συνέδρων.
14:00 Ψηφοφορίες - Λήξη εργασιών Συνεδρίου - Αναχώρηση Συνέδρων.