Κείμενο του Χρήστου Καϋμενάκη, Ταμία του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ..., με θέμα: Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) - Επιστροφή Αχρεωστήτως Καταβληθέντων Εισφορών. Αθήνα 29/10/2017.

 

Συνάδελφε, 
 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ότι το ζήτημα αυτό και η ενημέρωση που θα κάνω, αφορούν στους συναδέλφους με σχέση εργασίας ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, οι οποίοι διορίστηκαν από 1 Ιανουαρίου 2011 έως και τον Οκτώβριο 2013, και είχαν παρακρατηθεί από τον μισθό τους εισφορές υπέρ του ΜΤΠΥ!
Δηλαδή αφορά τους πρώτους συναδέλφους για τους οποίους εγκρίθηκε η πίστωση της πρόσληψής τους το 2007, βγήκε η προκήρυξη αργότερα (όπως συμβαίνει πάντα), έγινε ο διαγωνισμός, και μετά από ταλαιπωρία και αγωνίες διορίστηκαν από το 2011, και τους είχαν παρακρατήσει εισφορές υπέρ ΜΤΠΥ...

Το Υπουργείο της Δικαιοσύνης, ξαφνικά και απροειδοποίητα (;, άρχισε να τους παρακρατά, ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ, μηνιαία εισφορά υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).
Αχρεωστήτως, ξαφνικά και απροειδοποίητα, τον Μάρτιο του 2013, με Κυβέρνηση του κ. Α.Σαμαρά και με Υπουργό του Αγαπημένου μας Υπουργείου της Δικαιοσύνης τον κ. Χ.Αθανασίου, άρχισε να παρακρατά 116,34 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ, από κάθε συνάδελφο ΔΕ και περισσότερα από κάθε συνάδελφο ΠΕ κατηγορίας.

Με προεδρείο της ΟΔΥΕ τότε τους Λ.Χανδρινό και Δ.Λιάτσο (από Ιούλιο 2012 έως Οκτώβριο 2014).
 

Είναι γνωστό σε ορισμένους και άγνωστο σε πολλούς ότι έχω ασχοληθεί (ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΣΚΟΠΙΜΕΣ Ή ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ), κι αγωνιστεί επί μήνες από το 2015 που επέστρεψα στον συνδικαλισμό) για να μην σας γράψουν στο ΜΤΠΥ, εσάς και χιλιάδες άλλους διορισθέντες από το 1993, και μάλιστα αναδρομικά. Στο τέλος δικαιώθηκε η στρατηγική μας (την οποία αμφισβητούσαν κάποιοι έντονα) και κερδίσαμε την αίτηση ακύρωσης φέτος! Κερδίσαμε μια αμυντική νίκη, ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ...
Έ, χωρίς να φαίνεται, έχω αφιερώσει και ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ και γι αυτό το ζήτημα, ΓΙΑ ΤΟ ΖΉΤΗΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉς ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΏΝ, ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό που ασχολούμαι και με πάρα πολλά άλλα θέματα, ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΣ και δεχόμενος πολλές επιθέσεις και ειρωνείες, χωρίς καμιά συμπαράσταση από κανέναν, εκτός ίσως ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΑ...
Σε λίγο θα φτάσω στο τέλος της ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΑΓΚΗ, ούτε για ενημέρωση ούτε για κάτι άλλο...
 

Οι ίδιοι οι ΝΈΟΙ ΤΟΥ 2011 συνάδελφοι πρωταγωνιστές, μετά από διαμαρτυρίες, παραστάσεις και έγγραφα τους προς το Αγαπημένο μας Υπουργείο, προς το ΜΤΠΥ και προς την ΟΔΥΕ, κατάφεραν να σταματήσει αυτή η παρακράτηση.
Για άλλους συνεχίστηκε επί 7 μήνες, μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2013 και για άλλους συνεχίστηκε επί 8 μήνες, μέχρι τον Οκτώβριο 2013, οπότε και σταμάτησε η παρακράτηση αυτών των ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ, σταμάτησε η οικονομική αιμορραγία των νέων και χαμηλόμισθων συναδέλφων που έπαιρναν 750 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.

Το σύνολο των αχρεωστήτως παρακρατηθέντων εισφορών ανέρχεται σε:
(α) 814,38 ΕΥΡΩ, από όσους ΔΕ τους έγιναν κρατήσεις επί 8 μήνες (8 μήνες επί 116,34 = 814,38 ΕΥΡΩ), και περισσότερα από τους ΠΕ.
(β) 698,04 ΕΥΡΩ, από όσους ΔΕ τους έγιναν κρατήσεις επί 7 μήνες (7 μήνες επί 116,34 = 698,04 ΕΥΡΩ), και περισσότερα από τους ΠΕ.
(γ) Παρακαλώ όποιον/όποια ΠΕ από τους διορισθέντες τότε, το 2011 ή το 2012 ή το 2013, που τους έγινε παρακράτηση εισφοράς υπέρ ΜΤΠΥ και έχει πρόχειρη μια κατάσταση μισθοδοσίας, ας μενημερώσει ποιο είναι το ακριβές ποσό του ΠΕ που παρακρατήθηκε π.χ. τον Ιούνιο του 2013.

Οι του τότε ΔΣ της ΟΔΥΕ (Λ.Χανδρινός και Δ.Λιάτσος), δεν κατάφεραν να επιστραφούν οι αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές. Δεν ήμουν τότε μέλος του ΔΣ της ΟΔΥΕ.

Πριν σταματήσουν οι κρατήσεις και λίγο μετά, ορισμένοι συνάδελφοι είχαν απευθυνθεί εγγράφως το ΜΤΠΥ, όπως με ενημέρωσαν δημοσίως...

Εν τω μεταξύ, το 2015, το ΔΣ του ΜΤΠΥ, αποφάσισε να μας εγγράψει υποχρεωτικά μετόχους στο ΜΤΠΥ, και μάλιστα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΚΑΙ ΕΣΑΕΙ.
Προσφύγαμε με αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ (ενώ κάποιοι συνδικαλιστές από τη ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ, μας λοιδωρούσαν και έλεγαν πως δεν είναι σωστό να προσφύγουμε με αίτηση ακύρωσης, ότι δεν είναι αρμόδιο το ΣτΕ, ότι θα κάνουμε κακό στους συναδέλφους, μου έλεγαν ότι κακώς επέμενα δεδομένου ότι είχα την πρωτοβουλία και τη νελέτη της υπόθεσης).
Και δικαιωθήκαμε. Η απόφαση βγήκε και δημοσιεύτηκε φέτος, πριν αρκετούς μήνες.
ΌΛΟΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ, και όσοι δεν ασχολήθηκαν καθόλου, πανηγύρισαν και πήραν συνδικαλιστικό μερίδιο της επιτυχίας.

Τότε ήταν που είχα γράψει: Η ΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ, Η ΗΤΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΦΑΝΗ!

Τα θυμάσαι όλα αυτά?

 

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΡΑ
Μετά από αυτή την αναλυτική και γι αυτό έγκυρη και μακροσκελή ενημέρωση, όπως κάνω συνήθως, παρά το γεγονός ότι κάποιοι λίγοι με λοιδωρούν και με ειρωνεύονται γι αυτή μου την τακτική (μια τακτική η οποία απευθύνεται σε όσους είναι έξω από τα πράγματα του στενού συνδικαλισμού, και θέλουν να ξέρουν για να συμμετέχουν ισότιμα στον διάλογο, χωρίς την ανάγκη μεσαζόντων, και χωρίς να πέφτουν θύματα αποσπασματικών πληροφοριών και παραπληροφόρησης),
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, είμαι σε θέση να σας ενημερώσω με εγκυρότητα, μετά από πολλές παραστάσεις και μελέτη, ότι:


Ακολούθησαν ΠΡΙΝ ΜΉΝΕΣ αιτήσεις προς το ΜΤΠΥ για επιστροφή των ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΩΝ.

Το ΔΣ του ΜΤΠΥ θα συνεδριάσει την επόμενη ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, για το ζήτημα της επιστροφής των ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΩΝ ΠΟΣΩΝ.

ΌΛΑ τα έγγραφα, τα γεγονότα και το ποσό, συνηγορούν ότι έχουμε πολλές, πάρα πολλές πιθανότητες να επιστραφούν όλα τα ποσά σε όλους!
Δεν το λέω μετά βεβαιότητας, διότι δεν αποφασίζουμε εμείς, και διότι θα εξετασθεί ένα νομικό θέμα, περί παραγραφής...

Το ΔΣ του ΜΤΠΥ, θα συνεδριάσει μετά από γνωμάτευση του δικαστικού αντιπροσώπου του γραφείου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο ΜΤΠΥ.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και στη χειρότερη που μπορεί κάποιος να υποθέσει, υπάρχουν επόμενα νομικά βήματα και δυνατότητες τις οποίες θα αξιοποιήσουμε, αν χρειαστεί (αχρείαστες να ναι).

Είμαστε σε εγρήγορση, σε στενή παρακολούθηση, μετά λόγου γνώσεως, με ψυχραιμία, και χωρίς να ακούμε τις Κασσάνδρες και τους προφήτες, ή εκείνους που μπορεί να διαμαρτυρηθούν επειδή σας ενημερώνω, επειδή νοιάζομαι και παρεμβαίνω ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, σταω πλαίσια πάντα των αποφάσεων, και των συμφερόντων των συναδέλφων.
ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ, ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ.
Άρχισα με διευκρίνηση, θα κλείσω με διευκρινήσεις...
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: "Πως τα ξέρεις όλα αυτά, και που πήγες, μόνος σου ή με παρέα", πιθανόν θα με ρωτήσει ή θα αναρωτηθεί και πιθανόν κάποιος συνδικαλιστής να με κατηγορήσει από σκοπιμότητα παραταξιακή ή από συνδικαλιστικό παράπονο ή ζήλια!
ΑΠΑΝΤΩ:
- Πρώτον: Είναι αλήθεια!
- Δεύτερον: Η ουσία μετράει.
- Τρίτον: Αυτό είναι αίτημα και θέση όλων, συνδικαλιστών και μη.
- Τέταρτον: Δεν το γνωρίζουν άλλοι το θέμα και δεν το παρακολουθούν όσο ο υποφαινόμενος.
 

Αφού είναι γνωστό σε πάρα πολλούς ότι ασχολούμαι συστηματικά και ενημερώνομαι - εξειδικεύομαι ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.
Εξάλλου, είχα ασχοληθεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και συστηματικά και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΜΤΠΥ ΠΟΥ ΉΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.
- Πέμπτον: Τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να λειτουργήσω με πλήρη διαφάνεια και δημοσιότητα, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΣΑΣ.
Γιατί;
> Διότι δέχτηκα ανοίκειες και ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ επιθέσεις (κάποια στιγμή θα σας τις αποκαλύψω) από ορισμένους "ΦΙΛΟΥΣ" μέσα στην Ομάδα του φβ, αλλά και στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΟΔΥΕ.
> Διότι με ανακοινώσεις προεδρείου, ΔΣ και παρατάξεων ΟΔΥΕ, ιδιαίτερα από 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, παραποιούνται αποφάσεις ή αποκρύπτονται και αποσιωπούνται προτάσεις μας, είτε ανακοινώνουν ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, ή οικειοποιούνται το έργο και την προσφορά μου, είτε ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ!

Εκτός από τα άλλα πολλά θέματα με τα οποία ασχολήθηκα και ασχολούμαι καθημερινά (ΙΔΑΧ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΩΡΩΝ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΟΣΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΔΕΙΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙς, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΔΥΕ, ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΚΩΔΙΚΑΣ κ.ά.),
για τα οποία και σας ενημερώνω,
ασχολήθηκα και με το ζήτημα της επιστροφής των ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΜΤΠΥ ΕΙΣΦΟΡΩΝ/ΠΟΣΩΝ...

Με συνεχείς παραστάσεις μου στο ΜΤΠΥ, και συναντήσεις με τον αρμόδιο Διευθυντή, με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΜΤΠΥ και με το Δικαστικό Γραφείο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο ΜΤΠΥ.

 

Αθήνα Οκτώβριος 2017, Χρήστος Καϋμενάκης, Ταμίας του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ και Μέλος του Δ.Σ. του ΣΔΥΑ.

(Εκπρόσωπος του συνδυασμού ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, και μέλος του συνδυασμού ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ στην ΟΔΥΕ)