Κείμενο του Χρήστου Καϋμενάκη, με τίτλο: "Όχι, όχι, όχι"

Καλημέρα. Σε όλους...

 

Μια ζωή οι Έλληνες, λόγω και του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας, από το Δωδεκάθεο ακόμα, και λόγω της Τουρκοκρατίας και του καημού που άφησε στο DNA μας, ψάχνουμε για ένα Σωτήρα. Έναν Ηγέτη. Ένα "'Χριστό"". Να μας σώσει.

 

Τώρα, ο σημερινός ""ηγέτης"", ενώ μας έλεγε να του τα δώσουμε όλα για να μας σώσει, όχι μόνο δεν μπορεί, αλλά και δεν θέλει και δεν προσπαθεί πλέον να μας σώσει. Κουράστηκε. Παραιτήθηκε. Δραπετεύει κι αυτός. Δεν αντέχει άλλο τις ευθύνες του ΗΓΕΤΗ. Γιατί είναι ""ηγέτης"". Και δεν αντέχει τις θυσίες και τη σταύρωση που ακολουθούν όλους τους ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ. Ούτε ένα ευθύ ερώτημα, δεν τολμά να κάνει.

Άιντε να ωριμάσουμε και να σωθούμε μόνοι μας. ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΕΣΤΩ. ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΕΣΤΩ. Ο σημερινός ηγέτης μας θέτει ένα ερώτημα ΟΧΙ ΝΑΙ, ΝΑΙ ΟΧΙ, λες κι η Πατρίδα μας, οι Άνθρωποι ΜΑΣ, ο Λαός, η παραμονή στην Ευρώπη και στο Ευρώ, είμαστε/είναι ένας καφές με ΝΑΙ και ΟΧΙ!..........................

 

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ο ηγέτης ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΚΑΙ - ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ""ΚΑΙ"" ΩΣ ΕΝΤΟΛΗ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ. ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ............ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.........

 

ΥΓ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΙΟΧΙ (και όχι το ΟΧΙΝΑΙ).

Πρέπει να πούμε ΝΑΙ, όχι διότι είμαστε με τα μνημόνια των θεσμών και του Τσίπρα/BARUFAKIS, αλλά διότι είμαστε κατά του σικέ και καμουφλαρισμένου ερωτήματος. Γιατί είμαστε κατά της ΛΕΥΚΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ BARUFAKIS. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ... ΑΣ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΑΦΟΒΑ, ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΑ, ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ, ρε γαμώτο!!!