Κείμενο του Χρήστου Καϋμενάκη, Ταμία του ΔΣ της ΟΔΥΕ, με θέμα: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΟΔΥΕ. ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, από 10:00 έως 18:00 (8 ώρες με μιάμιση ώρα διακοπή το μεσημέρι). Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΗΜΕΡΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.
 

Αθήνα, Τρίτη 28/11/2017, μετά το τέλος της συνεδρίασης της πρώτης ημέρας.
 

Συνάδελφοι,
Τι μέρα κι αυτή σήμερα, Θεέ μου!
Τι "δίκη"! 8ωρη!
Τύφλα να 'χουν οι δίκες της Εξουσίας
Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΔΥΕ αναφέρομαι!
Δεν είναι για γέλια, αλήθεια! Παρότι το αναφέρω υπό μορφή χιούμορ, όπως εύστοχα παρατήρησε ο Giannis Papanagiotou. Υπό μορφή χιούμορ, για να πάρω ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ!
Σφυροκόπημα! Ανελέητο! Ανελέητοι! Κι άδικοι! Να πω και πως είπαν ή βρήκαν και κάνα κακό που έκανα με τις πράξεις μου, χαλάλι τους! Όμως δεν είπαν και δεν βρήκαν κάτι τέτοιο, απλούστατα γιατί είναι και γίνονται από μένα όλα δημόσια!
Διαπαραταξιακό σφυροκόπημα, και εξ οικείων τα βέλη! Μάταια κι ανώφελα!
Αντί να θέσουν ζητήματα λειτουργίας με προτάσεις για την αντιμετώπιση τους, όπως π.χ. κανόνες λειτουργίας της συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΔΥΕ, του προεδρείου και των επιτροπών της ΟΔΥΕ, υλοποίηση αποφάσεων απαράβατα, τήρηση πρακτικών πιστά και ισότιμα και έκδοση αναλυτικών αποσπασμάτων για κάθε θέμα, περιορίστηκαν σε συνεχή παράπονα και κριτική στο πρόσωπο μου, χωρίς να μου καταλογίσουν μια ενέργεια εις βάρος του κλάδου, δημιουργώντας και αγανάκτηση σε ορισμένα μέλη του ΔΣ.
Γιατί;;;
Επειδή άρχισα κι εγώ να μιλάω δημόσια στο facebook, στην Ομάδα και στο προφίλ μου, και στην ιστοσελίδα της ΟΔΥΕ, στη στήλης της στην οποία δημοσιεύω συχνά, εκεί που δημοσιεύονται οι ΑΤΟΜΙΚΕΣ επιστολές, τα ΑΤΟΜΙΚΑ άρθρα και οι ΑΤΟΜΙΚΕΣ μελέτες με προτάσεις μας, των δικαστικών υπαλλήλων, όχι των παρατάξεων, εκεί που μπορεί να γράψεις κι εσύ!
Ενοχλήθηκαν κι από αυτή τη μελέτη για το Ταμείο Νομικών ακόμα, μερικοί μερικοί από το ΠΑΜΕ, ναι το ΠΑΜΕ, και τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, που την ειρωνεύτηκαν κι αρνήθηκαν να δημοσιευθεί από την ΟΔΥΕ!
Άκου να δεις απαίτηση!
Να μη μιλάω δημόσια, να μη γράφω δημόσια, να μην τρέχω, να μην παρεμβαίνω σε φορείς, να μη δημοσιεύω τις μελέτες και προτάσεις μου, να μην κάνω κριτική, να μην απαντώ, να μην συγκρούομαι με την εξουσία (δεν μας συμφέρει, λένε, να τα χαλάσουμε! Την έχουμε ανάγκη!), να μην υλοποιώ τις αποφάσεις, να μην ανακοινώνω τις αποφάσεις, να μη γράφω για τα πρακτικά, να μη γράφουν τις τοποθετήσεις μου και τις απαντήσεις μου στα πρακτικά, ούτε καν αυτές τις απαντήσεις που απαιτούν οι ίδιοι να τους δώσω...
Να ανακαλέσω, να ζητήσω συγγνώμη, να δώσω πιστοποιητικά υπηρεσιακής εντιμότητας!
Να..., να..., να...
Να 'μαστε και 'μαι καλά, Παναγιά μου και φτου φτου! Ευτυχώς που έχω ψυχή, καρδιά, πίστη, αγάπη για την ΟΔΥΕ, τον κλάδο και τον συνάδελφο πάνω από όλα, γνώση, πάθος, νιάτα, ναι νιάτα και ζωντάνια...,και αντέχω!
Να 'μαστε και 'μαι καλά, Παναγιά μου και φτου φτου!
Άρχισαν από την έναρξη της συνεδρίασης!
Από τη στιγμή που ζήτησα και μου έδωσαν τον λόγο να κάνω προτάσεις (ΙΣΟΤΙΜΑ, ΌΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΆΛΛΟΙ) για τα θέματα που κατά τη γνώμη μου έπρεπε και πρέπει να τεθούν στην ημερήσια διάταξη, να γίνει ενημέρωση επί αυτών, να συζητηθούν όσα εκτιμούσαμε και να αποφασίσουμε σε όσα απαιτείται απόφαση και δράση
Όταν άρχισα να θέτω τα θέματα στην κρίση και στη διάθεση του ΔΣ, δέχτηκα επίθεση και άρνηση από τους εκπροσώπους της παράταξης της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, οι οποίοι λοιδορούσαν τις προτάσεις μου και δεν ήθελαν να τις καταχωρίσουν στα πρακτικά συνεδρίασης.
Μόνο όταν αντέδρασα εγώ και άλλοι συνάδελφοι έδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό και συνέχισα τις προτάσεις μου!
 

ΠΟIΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ, καταθέτοντας και προτάσεις:
(Θα περιμένετε και τη συνεδρίαση της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου - η συνεδρίαση είναι διήμερη, για να ενημερωθείτε για τις τυχόν αποφάσεις!).
 

Διευκρινίζοντας ότι κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΟΔΥΕ μας ανακοίνωσε ότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της 1ης ημέρας της συνεδρίασης του ΔΣ θα είναι α) η λειτουργία του ΔΣ, β) θέματα ταμείου ΟΔΥΕ και γ) συνδικαλιστικές άδειες και διώξεις, καλώντας τα μέλη να προτείνουν και άλλα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, για να συζητηθούν μετά τα ως άνω τρία θέματα, τα οποία χαρακτήριζε επείγοντα και σοβαρά, εκφράζοντας και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου. Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο κάποιοι και έθεσαν ορισμένα θέματα και ακολούθησα εγώ με τις πιο κάτω προτάσεις:
 

1. Ταμείο Νομικών για το οποίο καταθέσαμε και αναλυτική ενημερωτική ανακοίνωση μαζί με τους Στάθη Παπαναγιώτου και Γιάννη Βαρελά για να τη δημοσιεύσει η ΟΔΥΕ. Κάποιοι (π.χ. Λ.Χανδρινός και Γ.Διαμάντης την ειρωνεύτηκαν, αρνούμενοι να τη δημοσιεύσουν σήμερα και πρότειναν να μη βγει τώρα αλλά μετά την έκδοση της εγκυκλίου!
 

2. Να αποφασίσουμε σήμερα και να αναδείξουμε ένα ΚΛΑΔΙΚΟ Οικονομικό αίτημα, είτε τη διεκδίκηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών είτε του "πόρου", αλλά και υπερωριών μέχρι την κάλυψη των πραγματικά δεδουλευμένων υπερωριών
 

3. Αγωγές και αναιρέσεις για τα επιδόματα δώρων, εκτέλεση αμετάκλητων και τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων με αναδρομικές οικονομικές διεκδικήσεις και δικαστικών υπαλλήλων, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, και οπωσδήποτε των αποφάσεων για τα δώρα.
 

4. Προσλήψεις, αποστελέχωση αρμόδιας για τα ζητήματα μας διεύθυνσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, απαίτηση να στελεχωθεί για επίσπευση των προσλήψεων. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ - ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ
 

5. Επιτέλους, έκδοση της Υπουργικής απόφασης για τον Ειδικό Λογαριασμό που τηρείται στο πρώην Ταμείο Αρωγής με έσοδα από διαιτησίες, για την οικονομική ενίσχυση συναδέλφων οι οποίοι θα υποβάλλονται σε δαπάνες με προβλήματα υγείας
 

6. Έξοδα μετακίνησης εκτός έδρας για μεταβατικές έδρες
 

7. ΜΤΠΥ, επιστροφή εισφορών που είχαν καταβληθεί από από συναδέλφους το 2013.
 

8. Επιμόρφωση.
 

9. Εθελοντική Κινητικότητα.
 

10. Αναγνώριση προϋπηρεσίας στον Ιδιωτικό Τομέα. ΤΟ ΕΘΕΣΕ ΩΣ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΙΝΑΣ
 

11. Δυνατότητα συμμετοχής δικαστικών Υπαλλήλων στο Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών στο Δημόσιο.
 

12. Διατάκτες. ΤΟ ΕΘΕΣΕ ΩΣ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΧΟΙΝΑΚΗΣ
 

13. Ηλεκτρονικό παράβολο
 

14. Οικονομική ενίσχυση συλλόγων, μετά από αίτημα τους, για να τη μεταβιβάσουν σε μέλη τους τα οποία έχουν ανάγκη λόγω προβλημάτων Υγείας
 

15. Αιτήματα Διαγραφών μελών από τον Σύλλογο τους ή άρνηση τους να παρακρατούνται οι συνδρομές 4 ΕΥΡΩ το μήνα από Σύλλογο τους, ΟΔΥΕ, και ΑΔΕΔΥ
Καθώς και το αντίθετο, αιτήματα εγγραφής σε Συλλόγους και καταβολής συνδρομών.
 

16. Ανακατανομή Οργανικών Θέσεων
 

17. Δυνατότητα επανατοποθέτησης - μετακίνησης κοντά στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί που είχαν δηλώσει στους διορισθέντες από τον παλιό διαγωνισμό του 1998, οι οποίοι μετά από πολλά χρόνια επιτέλους δικαιώθηκαν το 2016!
Συνδρομή και υποστήριξη από την ΟΔΥΕ στη δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών ποσών από το 2012.
 

18. Συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, συνδικαλιστικές άδειες και περικοπή μισθού, συνολικός αριθμός ημερών όσων περικόπτει τον μισθό μας, επιλεκτική στάση του Υπουργού στις εφέσεις του κατά μελών του ΔΣ της ΟΔΥΕ, διώξεις, αμοιβές δικηγόρων, κάλυψη μέρους της αμοιβής των δικηγόρων από την ΑΔΕΔΥ, υλοποίηση αποφάσεων ΔΣ ΟΔΥΕ που λάβαμε την 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, καταγγελία πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου της Δικαιοσύνης και της Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, παράσταση στον Αρειο Πάγο, δημοσίευση των καταγγελιών, κοινοποίηση στους ιδίους τους καταγγελόμενους, στον Τύπο, στα Κόμματα, στην Ένωση Δικαστών, στους Δικηγορικούς Συλλόγους...
Συνδικαλιστικές Άδειες από 1 Δεκεμβρίου 2017.
ΩΣ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΔΥΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ - ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΟΥ"
 

19. Υποθηκοφυλακεία, Κτηματολόγιο, Προϊστάμενοι Γραμματείας Ειρηνοδικείων και νέων Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων, αποχή...
 

20. Τήρηση και άμεση (κατά τη διάρκεια και στο τέλος της συνεδρίασης) χορήγηση πρόχειρων αντιγράφων πρακτικών συνεδριάσεων ΔΣ ΟΔΥΕ, προεδρείου, επιτροπών ΟΔΥΕ και έκδοση αναλυτικών αποσπασμάτων!
 

21. Κανονικές Άδειες, μη χορήγηση τους και περικοπή αδειών προηγούμενων χρόνων - καταγγελία.
 

22. Έξωση της ΟΔΥΕ από τη συμβολική και ιστορική της θέση - κτίριο - γραφείο. Ενημέρωση των συναδέλφων και καταγγελία.
 

23. Κανονισμός λειτουργίας και συνεδριάσεων ΔΣ της ΟΔΥΕ, των Επιτροπών ΟΔΥΕ και του Προεδρείου του ΔΣ της ΟΔΥΕ.
 

24. Δικαστική Αστυνομία, κλάδος επίκουρων, ΙΔΑΧ, και άλλα ζητήματα που έχει αποφασιστεί από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή να τροποποιηθούν, αναλυτικά, ένα προς ένα, να ενημερωθούν τα μέλη του ΔΣ, οι Σύνεδροι, οι Σύλλογοι, όλοι οι συνάδελφοι. Με τις διατάξεις και τα πρακτικά που έχουν οι ίδιοι αν είναι δυνατόν.
 

25. Ηλεκτρονική ενημέρωση διαδίκων, ηλεκτρονικό πινάκιο, ηλεκτρονική επίδοση, τροποποίηση ΚΠΔ
 

26. Ηχογράφηση, αποηχογράφηση και νέα συστήματα μηχανογράφησης.
ΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΝ ΕΘΕΣΕ ΩΣ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΚΑΣ
 

27. Σύνταγμα
 

28. Αποφάσεις συνεδρίου Ιωαννίνων...
 

29. Ανάθεση σε δικαστικούς υπαλλήλους προσωρινών καθηκόντων άλλου κλάδου
 

30. Συνέδριο, περιφερειακές ή πανελλαδική σύσκεψη Συλλόγων
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟ ΕΘΕΣΕ ΩΣ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - ΤΟ ΕΙΧΕ ΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ
 

31. Ταμείο 2012 - 2014, δίωξη (ενημέρωση), επιτροπή και έκθεση ελέγχου, εξατομικευμένη, προς το ΔΣ. ΤΟ ΕΘΕΣΕ ΩΣ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΔΥΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
 

32. Πλειστηριασμοί.
 

33. Άρθρο 48, καθυστέρηση επιλογής προϊσταμένων, αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ.
Θα επακολουθήσουν και οι γραπτές προτάσεις και άλλα κείμενα που κατέθεσα στη χτεσινή συνεδρίαση και όσα καταθέσω στη σημερινή.