ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΟΔΥΕ

Του Χρήστου Καϋμενάκη, μέλους του Δ.Σ. ΟΔΥΕ, εκπροσώπου του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ συνδυασμού ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

 

1. Μία από τις αιτίες που εξαναγκάστηκα να παραιτηθώ από τη θέση του αντιπροέδρου της ΟΔΥΕ από τον Οκτώβριο - Νοέμβριο 2015 και τυπικά από τον Απρίλιο 2016, είναι η στοχοποίηση μου από τότε ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ από τον επικεφαλής της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και της ΕΑΚ Π. Ιωακειμίδη και από άλλα στελέχη τους στην Αθήνα.
Άρχισαν τότε, τον Νοέμβριο του 2015 και ο Ιωακειμίδης, όπως βλέπετε, συνεχίζει μέχρι και σήμερα!
Και μάλιστα, μια στοχοποίηση με σταλινικού τύπου στυγνές επιθέσεις στην προσωπικότητα μου και όχι στις ιδέες, τις προτάσεις και τις πράξεις μου!
Ταυτόχρονα δε, από τότε, από το Φθινόπωρο του 2015, με τις παραταξιακές ανακοινώσεις τους αλλά και τις ατομικές παρεμβάσεις τους, άρχισαν να οικειοποιούνται το έργο και την καθημερινή γενική και ειδική προσφορά μου και στήριξη που παρείχα, χωρίς μάλιστα να κάνουν οποιαδήποτε θετική αναφορά ή υποστήριξη σε κείνο το προεδρείο της ΟΔΥΕ στο οποίο ήμουν Α' Αντιπρόεδρος και ΑΦΑΝΩΣ έδινα όλες μου τις ιδέες, τις μελέτες και τις προτάσεις, καθώς και όλες μου τις δυνάμεις μέχρι να γίνουν πράξη!
Ορισμένοι από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και την ΕΑΚ, λειτούργησαν με αυτόν τον τρόπο, επειδή ήθελαν να με βγάλουν από τη μέση, από το "κάδρο", αφού όταν κάποιος ανέφερε το προεδρείο, το μυαλό όλων πήγαινε (και) σε μένα, χωρίς δική μου ευθύνη, αφού επί μήνες δε μίλαγα δημοσίως και μέχρι τον Ιούλιο του 2015 δεν είχα λογαριασμό στο facebook! 
Μία άλλη πιο σοβαρή αιτία για την οποία εξαναγκάστηκα σε παραίτηση, είναι η μη δημοσιοποίηση αναλυτικών αποσπασμάτων πρακτικών και αποφάσεων του ΔΣ. Δημοσιοποίηση που είχαμε αποφασίσει για να μη δημιουργούνται αμφισβητήσεις,να υπάρχουν διαφάνεια και ενημέρωση όλων, να εξαλειφθεί ο ωχαδερφισμός ορισμένων και να επανέλθει η σοβαρή αντιμετώπιση όλων των θεμάτων.
Τα πρακτικά δεν δημοσιεύονταν και δεν δημοσιεύονται,για προσωπικούς και παραταξιακούς λόγους και σκοπιμότητες!

 

2. Έχω πει οτι θα δημοσιεύω αναλυτικά αποσπάσματα πρακτικών συνεδριάσεων και αποφάσεων ΔΣ ΟΔΥΕ, όταν θα έχω αντίγραφο των πρόχειρων πρακτικών από τον Γραμματέα.
Δυστυχώς, παρά το γεγονός οτι έχω ζητήσει αντίγραφο και δημοσιοποίηση του αναλυτικού αποσπάσματος εδώ και μέρες, τα πρακτικά δεν υπήρχαν μέχρι χθες στα γραφεία της ΟΔΥΕ, αλλά τα είχε ο Γραμματέας (Λ. Χανδρινός). Ο πρόεδρος κι η αντιπρόεδρος δεν μερίμνησαν να έχουν αντίγραφο..
Δηλαδή, μέχρι τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, 2 βδομάδες μετά τη συνεδρίαση, και δεν θα έχει δημοσιευθεί το αναλυτικό απόσπασμα!
>>> Καθυστέρηση δημοσίευσης αποσπάσματος πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης, καθυστέρηση λιγότερων ημερών, με ελαφρυντικά, διαπιστώνεται και στον ΣΔΥΑ, ενώ είναι εύκολη υπόθεση.

 

3. Τι να υποθέσω οτι συμβαίνει στη σκέψη ορισμένων, όταν για το ζήτημα αυτό έχουν ληφθεί αποφάσεις μετά από συγκρούσεις και όταν έχω δηλώσει οτι θα επανέλθω στο προεδρείο μόνο όταν αλλάξουν αυτή η στάση τους? 
Μήπως να υποθέσω οτι:
α) ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ?
β) Το σημερινό προεδρείο ΟΔΥΕ δεν μπορεί να ανταποκριθεί, κι οτι έχουν "καρέκλες" για το ονόρε?
γ) Αδιαφορούν ή δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα του ζητήματος?
δ).Μας εμπαίζουν και αγνοούν τις αποφάσεις του ΔΣ, με αυταρχικό τρόπο?
ε) Δεν τους συμφέρει να φαίνεται ποιοι και τι προτείνουν ή τι ψηφίζουν οι ίδιοι?
στ) Κουράστηκαν?
ζ) ..., η) ..., θ) ...

 

4. Βεβαίως, έσπευσαν διαπαραταξιακά να δημοσιεύσουν ανακοίνωση του προεδρείου, παραποιώντας τον σκοπό της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη σύνταξη σχεδίου νέου κώδικα.
ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ!
Δυστυχώς, ορισμένοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια στα καθήκοντα τους και συνεχώς προτείνουν σε μένα να τους υποκαταστήσω, αφανώς.
Σημειωτέον οτι όσες φορές στο παρελθόν δημοσίευσα αναλυτικό απόσπασμα, επαναστάτησαν κάποιοι, διότι έγραφα την αλήθεια, που εκείνοι ήθελαν να μένει στους 4 τοίχους!

 

5. Όχι άλλο, κύριοι.
Για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία όλων, πρέπει να οργανώνονται οι συνεδριάσεις όπως θα άρμοζε σε δικαστικούς υπαλλήλους που διακηρύσσουμε οτι είμαστε ειδική κατηγορία και ράτσα υπαλλήλων του δημοσίου και οι εκλεκτοί του "θεού".
Αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν κάποιοι ούτε στα στοιχειώδη σύμφωνα με τους νόμους, το καταστατικό και το εθιμικό δίκαιο καθήκοντά τους στο κορυφαίο όργανο του κλάδου!
Αν είναι έτσι, ας ορίσουν κάποιον άλλο, όπως πρότεινα, σε αντίστοιχη θέση στο προεδρείο!

 

6.Αυτοπροτάθηκα και είμαι στη διάθεση τους.

 

ΥΓ: Βλέπε και το αμέσως επόμενο σχετικό κείμενο.