Κείμενο του Χρήστου Καϋμενάκη για το Ασφαλιστικό.

 

Συνάδελφοι, όπως και πέρυσι λίγο πριν το τέλος του ημερολογιακού έτους 2012, έτσι και φέτος, ορισμένοι καλοί "πληροφοριοδότες" και "παράθυρα" από τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, ειδικοί και μη ειδικοί, αρμόδιοι και μη αρμόδιοι, αλλά ΟΧΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ, σπέρνουν καθημερινά τον πανικό.

 

2) Σπέρνουν τον πανικό σε όλους τους ασφαλισμένους. Και εν προκειμένω στους ασφαλισμένους του Δημοσίου οι οποίοι είχαν ή μπορούν να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης (25ετία) στο Δημόσιο έως 31/12/2012. Και άρα έχουν κατοχυρώσει ή κλειδώσει το όριο ηλικίας για την καταβολή της σύνταξής τους, σύμφωνα με τις διατάξεις που είχαν ψηφισθεί έως το 2009, το 2010 και το 2011.

 

3) Σχετικά με τις τελευταίες διαρροές στον τύπο, σας καλώ να είστε ψύχραιμοι/ψύχραιμες, χωρίς να κάνετε καμμία βιαστική ενέργεια, και να περιμένουμε όλοι το Σαββατοκύριακο ή το πολύ την ερχόμενη εβδομάδα για να κατακάτσει η πολιτική "σκόνη και σκοπιμότητα" των διαρροών για το ασφαλιστικό.

 

4) Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο οτι έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα αύξησης της τηλεθέασης και των πωλήσεων εντύπων, αύξησης των επισκέψεων στο ΓΛΚ και στους ειδικούς, και αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά σημερινά και μελλοντικά προβλήματά μας και από τις νέες περικοπές και χαράτσια που πραγματικά θα επιβληθούν.

 

5) Εκτιμώ οτι, η αύξηση των ορίων ηλικίας καταβολής των  "πρόωρων κανονικών, χωρίς ποινή μείωσης" και των "κανονικών - κανονικών, χωρίς ποινή μείωσης" συντάξεων του Δημοσίου, έτσι όπως αυτά τα όρια ισχύουν έως σήμερα ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΥ, επειδή είναι ένα σύνθετο πολιτικό, νομικό και ουσιαστικό ζήτημα (π.χ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, άρα ακόμα κι αν την επιδιώξει η Κυβέρνηση είναι δύσκολο να περάσει ή σε κάθε περίπτωση θα "αργήσει"), για τους λόγους αυτούς, μάλλον σύντομα "θα αποσυρθεί" η σκέψη και "θα διαψευσθεί" η διαρροή για την αύξηση, τουλάχιστον για το άμεσο ορατό μέλλον, των ορίων ηλικίας στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

 

6) Και θα μείνει ολόκληρο το υπόλοιπο πακέτο των διαρροών που αφορούν τις νέες/επιπλέον μειώσεις του ΕΦΑΠΑΞ, (των) επικουρικών, των κύριων συντάξεων ενδεχομένως πάνω από κάποιο πλαφόν για τους "υψηλοσυνταξιούχους", την αύξηση της ποινής, του ποσοστού μείωσης των συντάξεων όσων θα αποχωρούν και θα συνταξιοδοτούνται με μειωμένη σύνταξη πριν το κανονικό όριο ηλικίας της ασφαλιστικής κατηγορίας που ανήκουν.

 

7) Όπως θα μείνει και θα περάσει και το χαράτσι στα σπίτια και στα παληοχώραφα.

 

8) Κι έτσι, παρά το γεγονός οτι θα περάσουν όλα αυτά που λίγο πολύ ήταν γνωστά, θα είμαστε και ανακουφισμένοι εάν εγκαταλειφθεί ή αναβληθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας των πρόωρων κανονικών συντάξεων!

Πρόκειται για τη γνωστή λογική του Χότζα...Λογική που βοηθά τους έχοντες την εξουσία να περνούν και να παίρνουν εναντίον μας μέτρα, με την ευλογία και την ανοχή της κοινωνίας των από πριν τρομοκρατημένων πολιτών.

 

9) Εκτός από την καθημερινή δια ζώσης ή τηλεφωνική επικοινωνία  που έχω με αρκετούς/αρκετές συναδέλφους από όλη τη Χώρα, θα τα ξαναπούμε σύντομα και πάλι "γραπτώς", μέσα από αυτή τη στήλη, αν εν τω μεταξύ δεν ξανακατεβεί/ δεν ξανακαταργηθεί.

 

10) Έως τότε, ψυχραιμία, λοιπόν, υ αναμονή και υπομονή για λίγες ημέρες ακόμα... Και όχι βιαστικές κινήσεις κι επισκέψεις...

 

Αθήνα 24/10/2013, Χρήστος Καϋμενάκης